Invajo - Events tool

Visualisering och AI

Visualiseringscenter C
Norrköping
Visa på karta
29 april 2019
08:30 - 13:00
Lägg i kalender
Arrangör
East Sweden Infra Cluster
Boka/OSA
Plats
Visualiseringscenter C
Adress
Datum
29 april 2019
Tid
08:30 - 13:00

Förenkla framtiden med visualisering och AI

Välkommen på ESIC:s halvdag om visualisering och AI på Visualiseringscenter C. Vi får en exklusiv resa i Domen ut i rymden med hjälp av realtidsvisualisering som tagits fram i samarbete med NASA. Vi landar på månen och mars!
Vi får föreläsningar med talare från LiU och Trafikverket kring projekt och innovationer som förenklar vårt liv, stadsbyggnationer och infrastruktur. Dit hör naturligtvis Ostlänken. 

Det bjuds på lunch.

Moderator är Handelskammarens vd Johanna Palmér.

Begränsat antal platser, boka din plats redan idag! Ingår i medlemsskapet i ESIC business, pris för icke medlemmar 500 kronor.

 

8.30 Registrering i entrén 

8.30-9.00 Fika

9.00 ESIC och Visualiseringscenter C hälsar välkomna

9.10 Anna Fredriksson från En störningsfri stad 

10.15 Ulrika Hallgren, projekteringschef och Linda Abrahamsson, projektledare från Trafikverket projekt Ostlänken

11-12 Anders Ynnerman AI och visualisering – vad är möjligt nu, hur kommer det att påverka oss? Avlsutas med en tur ut i rymden i Domen.

12-13 Lunch 


Medverkar gör:

 • Anna Fredriksson, LiU, om projektet Störningsfri stad

  Trots att vi vet att det inte är så, tenderar vi att förhålla oss till byggprojekt som tidsbegränsad störning. Detta är inte sant, eftersom städer ständigt utvecklas. Att detta sker utan störningar är av vikt för stadens attraktivitet. Byggtransporter utgör 20% av den godstrafik som sker på våra vägar (Sveriges Byggindustri, 2010). Under byggtid uppstår en konfliktsituation, kapacitetsbehovet ökar samtidigt som tillgängligheten begränsas kraftigt. Målet i projektet Störningsfri stad är att kunna visualisera denna konfliktsituation och visa på möjliga åtgärder för att hantera denna och effekterna av dessa.
  annafredriksson2.jpeg


 • Ulrika Hallgren, projekteringschef och Linda Abrahamsson, projektledare från Trafikverket projekt Ostlänken om Ostlänkens Innovationsråd och arbetet med att visualisera Ostlänken med hjälp av VR-filmer.

  Projektets leverantörer uppmanas att skicka in innovationsförslag där goda idéer premieras med en bonus eftersom vi uppmuntrar till innovation, ny teknik och nya lösningar i projekt Ostlänken.

  Vi bygger en ny stambana för höghastighetståg, vi bygger för framtiden genom ett varierat landskap med unika miljöer. Med hjälp av VR-filmer kan vi visuellt illustrera hur järnvägsanläggningen kan komma att se ut, var järnvägen geografisk passerar med fokus på särskilda landmärken.


trafikverket.jpg • Anders Ynnerman, AI och visualisering – vad är möjligt nu, hur kommer det att påverka oss?

  Artificiell Intelligens (AI) utvecklas med rasande fart. Framförallt den typ av AI som baseras på maskininlärning, som har visat sig vara mycket användbar i många tillämpningar och lett till genombrott inom områden som datorseende och självkörande fordon. Men hur ska vi människor förhålla oss till AI och hur ska vi samverka med AI?. Framtidens system för beslutsstöd kommer att bestå av AI  komponenter och människor som arbetar tillsammans och delar den kognitiva lasten.  Detta föredrag kommer att presentera möjliga sätt som vi kommer att interagera med dessa allt mer intelligenta beslutsstödsystem och genom visualisering placera människan i loopen;  AI+Människa > AI.

andersynnerman2.jpg


 

Visualiseringscenter C är ett konsortium som består av Norrköping Visualisering AB, Norrköping Science Park, Cnema, C-research Linköpings Universitet, RISE Interactive C-Studio. Centret är en mötesplats kring visualisering för forskning, näringsliv, allmänhet och skola. Utgångspunkten ligger i den visualiseringsforskning av världsklass som bedrivs vid Linköpings universitet, Campus Norrköping.
Anders Ynnerman tar oss med på en resa ut i rymden i Domen.

default
Bokning
Pris
Antal
Esic Business utan kostnad
0.00 SEK
Fullbokat
Ej medlem Esic Business
500.00 SEK
0
Totalt belopp:  0 kr (inkl.moms)
Östsvenska Handelskammarens Service AB använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Östsvenska Handelskammarens Service AB. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Östsvenska Handelskammarens Service AB samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.