Detta event har redan ägt rum!
Arrangör
Drive Sweden/Viable Cities
Plats
Online
Datum
4 oktober 2022
Tid
10:00 - 12:00
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00

Hur kan vi styra och använda gemensamma ytor genom digitalisering?

Hur kan digitaliseringen effektivisera användningen av gemensamma ytor för till exempel lastning, elsparkcyklar, fotgängare och laddning? Den 4 oktober går vi, tillsammans med Jenny Lundahl på RISE, igenom hur det kan fungera och vad som är möjligt. Välkommen!

Hur digitaliserar man en plats och är vi förberedda på de utmaningar som kommer när man vill använda en plats för flera saker? Om paket ska kunna lämnas till en butik, elsparkcyklar ska parkeras och vi vill ha elbilsladdning, måste vi då hitta en plats för vardera sak med olika regler för varje? Detta ska vi få veta mer om den 4 oktober!

Jenny Lundahl, juridisk expert på RISE, kommer under detta event svara på de här och andra frågor som vi kanske inte ens visste att vi behöver ställa. Hon letar också efter bra case för en mindre förstudie, så kom och prata om era utmaningar och möjligheter

Ambition

 • Lära oss om mer “curbside management”
 • Ta gemensamma steg mot förändring
 • Börja planera projekt som kan hjälpa oss alla framåt

Agenda

Inledande samtal om ämnet
Jenny Lundahl, RISE

 • Curbside management/digitalisering av platsen – vad innebär det?
 • Möjligheter och utmaningar
 • Vad får kommuner göra idag?
 • Vad får kommuner inte göra idag?

Gemensam diskussion utifrån föreläsningen

Workshop

 • Hitta bra case, vad vill vi göra
 • Vilka utmaningar ser vi
      Vad kan vi göra nu direkt?
      Vad behöver utredas?

Uppsamlande samtal om curbside management

Välkommen!

Lindholmen Science Park använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Lindholmen Science Park. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Lindholmen Science Park samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.