Get people together
Detta event har redan ägt rum!

Tech for Good? - Live från MIT (del I,II och III)

Arrangör
DigiLek
Plats
Goto10
Datum
13 september 2018
11 oktober 2018
8 november 2018
Tid
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00

Tech for Good? - barn och ungas uppkopplade fritid

DigiLek är en Changemaker Hub i det globala nätverket Transforming Capitalism Lab (TCL). Vi följer livesändningarna från MIT och följer upp med en paneldiskussion om var och hur förändring sker i Sverige idag. Samt hur vi kan gå framåt mot en ny och medskapande ekonomi. Vi välkomnar alla som med olika drivkrafter vill förbättra den uppkopplade fritiden för barn & unga.


Beskrivning

Tätt efter Silicon Valley rankas Stockholm som nummer två bland världens största enhörningsfabriker. Vi har stora möjligheter att väva in socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbara fundament i den progressiva branschutvecklingen som riktar sig mot barn och unga i Sverige. Därför leder DigiLek en u-labresa som utforskar olika förhållanden på kidsens drastiskt föränderliga medialandskap. Våra drivkrafter är allierade med makerrörelsens grundvärderingar om att stärka barn och unga som hållbara producenter framför passiva konsumenter.

 

Tech for Good? del II tema Business - 11 oktober på Goto10

ethanzuckerman.jpg

Den 11:e oktober gör vi vårt eventnedslag i temat Teknologi som utforskas utifrån människans; särskilt barn och ungas, djupgående kreativa förmåga. Enligt Otto Scharmers forskning på MIT så svarar vi på samhällsproblem med snabba tekniska lösningar som behandlar symptom snarare än systemlösningar. Till följd av detta slår vi i gränserna för symptomfokuserade lösningar, det vill säga gränserna för lösningar som svarar på problem med mer tekniska prylar än genom att ta itu med de grundläggande orsakerna (se bildöversikt nedan). Hur kan vi se detta inom barn och ungas uppkopplade fritid? Hur kan vi hitta fram till mer hållbara lösningar?

Livesändningen från MIT gästas av Ethan Zuckerman, amerikansk medieforskare, bloggare, internetaktivist och direktör på MIT. Läs mer om ett av hans senaste projekt här.

Presencing Institutes livesändning från MIT följs upp med en Post Live session där en panel av starka röster från olika samhällssektorer berättar om var och hur de skapar förändring redan idag. Vi reflekterar också över hur vi kan gå framåt mot en ny, medskapande ekonomi. Kom och medverka till att DigiLeks loggbok, som delas i det globala nätverket, fylls på med insikter, initiativ och goda råd! Läs mer om Presencing Institutes arbete och DigiLeks u-labresa här på vår eventsida.

15:30-16:00 Välkomstmingel med tilltugg

16:00-17:00 Vi ser livesändningen från MIT

17:00-18:00 Post live session; Paneldiskussion på Goto10

 

Tech for Good? del III tema Educating and Learning - 8 nov på Goto10

Vårt andra och sista eventnedslag i Transfoming Capitalism Lab sker med temat Utbildning och lärande. Ytterligare information kommer här inom kort. Även detta tema utforskas utifrån människans; särskilt barn och ungas, djupgående kreativa förmåga. Samt mot bakgrund av Ego till Eko-ramens akupunktur "Konsumism". 

15:30-16:00 Välkomstmingel

16:00-17:00 Vi ser livesändningen från MIT

17:00-18:00 Post live session; Paneldiskussion på Goto10


Kom som du är - ingen är åskådare

Eventen är helt kostnadsfria. Ingen är åskådare utan alla närvarande får delta i paneldebatten. Du behöver heller inte vara insatt i Theory U eller Ego till Eko-ramen för att delta. Men om du vill ha en snabb översikt rekommenderar vi varmt att du tittar på klippet nedan och vår flik här på eventsidan om Presencing Institute. Vi kommer att livesända de publika eventen på Goto10s youtubekanal. 

*Vi tar en no-show avgift för avbokningar gjorda senare än 12 timmar innan eventtidens start. Genom att godkänna våra allmänna villkor godkänner du vårt bildavtal för eventdeltagare.

Vi bjuder på tilltugg!

default
DigiLek använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av DigiLek. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, DigiLek samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.