Invajo - Events tool
Plats
Online
Datum
27 januari 2022
Tid
10:00 - 12:00
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00

Hållbarhetsdeklaration: Ett verktyg för att integrera hållbarhet

Kom och lyssna på ett inspirerande webbinarium med Charlotta Szczepanowski, Coops hållbarhets- och kvalitetschef, där hon kommer berätta om hur Coop använder sin hållbarhetsdeklaration för att integrera hållbarhet i verksamheten och inspirera andra företag att bli mer hållbara!

Hållbarhetsdeklarationen har vunnit både Nätverket för Hållbart näringsliv och CIO pris för 2021 års hållbarhetsprestation samt hållbarhetsinitiativ. 


Coop har under de senaste åren tagit fram en hållbarhetsdeklaration som går djupare än klimatberäkningar. Istället visar hållbarhetsdeklarationen hur mycket eller lite en vara påverkar klimat, miljö och samhälle utifrån tio olika områden. Exempelvis risk för negativ påverkan på biologisk mångfald, vattenproblem, övergödning, sociala frågor eller bristfälliga arbetsförhållanden vid produktionen. Informationen ska fungera som en första hjälpen för kunder som vill äta mer hållbart men även som ett verktyg att integrera hållbarhet i verksamheten. 

Hållbarhetsdeklarationen används som ett styrsystem där Coop successivt ska kunna förbättra varje kategoris hållbarhetsavtryck genom att använda deklarationen i sina inköpen av matvaror. Deras mål är att få fram tillräckligt med information för att skapa en hållbarhetsdeklaration som blir en grund för livsmedelsbranschen att enas kring.

Ta chansen att bli inspirerad och få med dig nya verktyg tillbaka till din organisation. Tillsammans skapar vi ett mer hållbart Västsverige! 

 

Föreläsare

charlottacoop.jpeg

Charlotta Szczepanowski 

Sedan 2018 är Charlotta Szczepanowski chef för avdelningen Hållbarhet & Kvalitet på Coop. Hon har arbetat med hållbarhet de senaste 20 åren och hennes engagemang för hållbar utveckling är mycket starkt. Förutom uppdraget på Coop är hon även med i styrelsen för KRAV, VI Agroforestry och utsedd till Årets inspiratör 2021 av Naturvårdsverket.

 

För dig som

För dig som är medlem i CSR Västsverige och arbetar i en organisation som vill utveckla ert hållbarhetsarbete och vill få nya ideér på hur ni kan integrera det i verksamheten. Du kan arbeta både på strategisk nivå eller med det dagliga arbetet för att få med dig verktyg hem. 

Plats

Digitalt webbinarie som sker via Zoom. Zoom-länk skickas med i bekräftelsemail när du har bokat din plats. 

Pris

Webbinariet är helt kostnadsfrit.

Agenda

Dagen kommer börja med Webbinarie som följs av diskussioner och erfarenhetsutbyte.  

 

Välkommen den 27:e Januari mellan 10:00 - 12:00!

 

Omslagsbild hämtad från Coop.se.

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
Webbinarium 27/1
25 jan 2022 (23:59)
0
CSR Västsverige använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av CSR Västsverige. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, CSR Västsverige samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.