Invajo - Events tool

Från klimatkommunikation till klimatengagemang

Yesbox, Gamlestadens Fabriker hus B13
Gamlestadsvägen 4, Göteborg
Visa på karta
3 december 2019
08:30 - 11:00
Lägg i kalender
Arrangör
CSR Västsverige
Boka/OSA
Plats
Yesbox, Gamlestadens Fabriker hus B13
Datum
3 december 2019
Tid
08:30 - 11:00

Orsakar en flygresa till New York mer klimatpåverkan än att äta en biff om dagen i ett år?

Varmt välkommen till medlemsmöte om klimatengagemang!

Efter ett kort medlemsmöte där kansliet redogör för verksamhetsåret 2019 kommer Erik Sterner (doktor i klimat och klimatpedagogik) och Johan Larsson (doktorand på Chalmers om hållbar omställning) ge oss en introduktion till ett par centrala perspektiv på klimatutmaningen. Vart står vi? Vart ska vi? Hur tar vi oss dit? Hur bråttom är det med utsläppsminskningar? Vad finns det för missförstånd och varför resoneras det som det görs?

Därefter får vi prova på att spela kortspelet Klimatkoll. Klimatkoll hjälper spelarna förstå hur vår vardag påverkar klimatet. Spelet garanterar livliga diskussioner och flera aha-upplevelser. Klimatkoll kan vara det som behövs på din arbetsplats för att höja engagemanget och få personer på olika positioner att inse att vi alla kan göra någoting för en hållbarare värld. 

skarmavbild20191015kl121741.png

Erik Sterner har tidigare arbetat med att studera klimatpåverkande ämnen från ett naturvetenskapligt perspektiv. Men efter några år kände han att det var viktigare att ta sig an "kunskapsgapet" mellan klimatexperter och allmänheten genom klimatpedagogik och klimatkommunikation. Senaste året har intresset för frågorna växt sig allt starkare i samhället och fokuset på att väcka samtal som engagerar på ett positivt och lösningsfokuserat sätt ligger helt rätt i tiden!

johan.jpg

Johan Larsson är en del av CSR Västsveriges styrelse och forskar till vardags om hållbar omställning. Som FN beskriver i Agenda 2030 kommer de hållbarhetsutmaningar vi möter kopplat till exempelvis klimatförändringar och sociala orättvisor kräva transformativ förändring i samhället på olika nivåer, antingen som konsekvens av att vi inte hanterar utmaningarna i tid, eller som resultat av ett proaktivt arbete där vi tillsammans skapar en önskvärd framtid. I min forskning utvecklar och utvärderar jag metoder för att vägleda förändring på systemnivå i samhället i hållbar riktning, med fokus på backcasting, lärande och ledarskap.

 

När: Den 3 december, frukost 08.30-09.00 och seminarium 09.00-11.00

Var: Yesbox, Gamlestadsvägen 4

Kostnad: Kostnadsfritt, men CSR Västsverige tar ut en avgift på 300 kr vid frånvaro/avanmälan senare än 28/11.

 

Alla medlemmar har möjlighet att lämna förslag om föreningens verksamhet och utveckling för behandling av medlemsmötet. Förslagen ska vara styrelsen tillhanda senast den 5 november. Vänliga maila förslag till johanna@csrvastsverige.se

 

 

Eventbild: Aaron Burden, via Unsplash

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
Medlem i CSR Västsverige
27 nov 2019 (23:59)
0
Ej medlem i CSR Västsverige
27 nov 2019 (23:59)
0
CSR Västsverige använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av CSR Västsverige. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, CSR Västsverige samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.