Invajo - Events tool

Utbildning - Första hjälpen till psykisk hälsa

Yesbox - Home of entrepreneurs
Gamlestadsvägen 4, Göteborg
Visa på karta
1 - 2 juni 2022
09:00 - 17:00
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00
Arrangör
CSR Västsverige, HLR Konsulten Sverige AB
Boka/OSA
Plats
Yesbox - Home of entrepreneurs
Datum
1 - 2 juni 2022
Tid
09:00 - 17:00
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00

Att möta person i kris eller med psykisk ohälsa

Genom att vidta ett antal enkla åtgärder i en akut situation kan man förhindra att tillståndet förvärras eller förbättra möjligheterna till tillfrisknande.

Målet med utbildningsprogrammet är att ge kursdeltagaren kunskaper för att kunna uppmärksamma tecken på och stödja en person i ett tillfälligt psykiskt kristillstånd till dess att den drabbade fått professionell hjälp. Första hjälpen till psykisk hälsa, är ett internationellt första hjälpen program. I kursen ingår träningsmoment, gruppövningar och åskådliggörande filmer.

Du får lära dig om:

  • Beskrivning av de vanligaste psykiatriska diagnosgrupperna; depression, ångest, och tvångssyndrom, psykossjukdomar, självskadebeteende, substansbruksyndrom och självmord.
  • Hur man känner igen en krissituation och hur man kan ingripa vid akuta kriser.
  • Hur man lyssnar och bäst hjälper en person att vid behov komma till professionell hjälp eller andra hjälpresurser innan den psykiska ohälsan förvärras.
  • Handlingsplan för att hjälpa personer med psykisk ohälsa, psykisk sjukdom eller självmordstankar.

Efter genomförd utbildning får alla deltagare en kursbok samt certifikat.

Utbildningen hålls av HLR Konsulten den 1-2 juni, klockan 09.00-17.00 båda dagarna. (Totalt 12 utbildningstimmar) 

Fika och lunch ingår. 

 

Vänligen observera att platserna till utbildningen kan bli fullbokade då maxantalet deltagare är 12 personer. Utbildningen måste ha minst 10 deltagare för att bli av. 

Bokning
Sista bokningsdag
Pris (inkl. moms)
Antal
Utbildningsdeltagare 1 och 2 juni
25 maj 2022 (23:59)
3500.00 SEK
0
Totalt belopp:  0 kr (inkl.moms)
CSR Västsverige använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av CSR Västsverige. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, CSR Västsverige samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.