Invajo - Events tool

Hållbar upphandling?

Kammarforum
Dalsgatan 13, Norrköping
Visa på karta
15 oktober 2019
08:00 - 11:00
Lägg i kalender
Arrangör
CSR East Sweden & East Sweden Infra Cluster
Boka/OSA
Plats
Kammarforum
Datum
15 oktober 2019
Tid
08:00 - 11:00

Hållbar upphandling

Vilka utmaningar och möjligheter innebär hållbara upphandlingar för näringslivet i regionen?

Hur kan man hantera miljömässiga och sociala krav i upphandlingar och hur följs dessa krav egentligen upp? Vi bjuder in till en förmiddag för att tillsammans med representanter från såväl näringsliv som det offentliga diskutera vad hållbarhet och upphandlingar egentligen har med varandra att göra.

Vi inleder med Upphandlingsmyndighetens Lisa Sennström som pratar om myndighetens uppdrag, lagstiftning och hur de kan hjälpa till vid upphandling.

Därefter berättar Mattias Lindahl, professor i Ecodesign vid LiU om hur man kan nå miljömässiga och ekonomiska vinster genom att förbättra upphandlingsprocessen.

Trafikverkets Roger Rang, strategiskt inköpsansvarig för socialt ansvarstagande, ger sedan sin bild av deras krav och uppföljning ur ett hållbarhetsperspektiv.

Espen Rognstad från Ödeshögs kommun ger ett konkret exempel på hur de arbetat med upphandling som pedagogiskt verktyg för att stärka social och ekologisk hållbarhet med närproducerad mat i skolan.

Från GDL kommer Niclas Bergqvist, distriktschef, att berätta om hur de tar sig an uppdrag och hur viktigt det är att hållbarhetskrav följs upp för att gynna seriösa aktörer.

Diskussionen leds av Mats Helander med lång erfarenhet av hållbarhetsarbete i regionen.

 

Detta är ett sammarrangemang mellan Handelskammarens nätverk CSR East Sweden och ESIC.

ESIC (East Sweden Infra Cluster) vänder sig till företag kopplat till Ostlänken - läs mer här

CSR East Sweden är nätverket för regionens företag med stort intresse för hållbarhetsfrågor - läs mer här

Eventet är kostnadsfritt för medlemmar i CSR East Sweden och ESIC. Medlemmar i Handelskammaren är hjärtligt välkomna till en kostnad av 250 kronor.

Vi ses!

 

loggorcsrochesic.jpgBokning
Sista bokningsdag
Pris (inkl. moms)
Antal
Hållbar upphandling
14 okt 2019 (23:59)
0.00 SEK
0
Icke medlem CSR el ESIC
14 okt 2019 (23:59)
250.00 SEK
0
Totalt belopp:  0 kr (inkl.moms)
Östsvenska Handelskammarens Service AB använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Östsvenska Handelskammarens Service AB. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Östsvenska Handelskammarens Service AB samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.