Invajo - Events tool Skapa event gratis

Casting för film och TV med Tusse Lande

Cinemantrix
Olofsgatan 18, Stockholm
Visa på karta
16 januari 2018
18:00 - 21:00
Lägg i kalender
Arrangör
Cinemantrix
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
Cinemantrix
Datum
16 januari 2018
Tid
18:00 - 21:00

Casting för film och TV med Tusse Lande

I det här seminariet pratar Tusse Lande och Casper Andreas om hur man castar för film, tv och reklam både som skådespelare och som regissör och producent.

Tusse Lande jobbar som rollsättare för reklamfilm, film och TV produktioner och har bland annat rollsatt Hundraåringen som klev ut genom ett fönster och försvann, Millenium-filmerna, Arn-filmerna samt James Bond filmen Skyfall. TV serier som Tusse Lande har rollsatt inkluderar Greyzone, Surrogate, Veni Vidi Vici, Jordskott, Morden in Sandhamn, Welcome to Sweden, Arne Dahl, Beck, Solsidan och Wallander.

Seminariet leds av Casper Andreas. Casper är en av de mest produktiva svenska regissörerna. Casper Andreas har också jobbat som skådespelare i USA i över 20 år och har stor efarenhet både av att själv gå på provspelningar samt att provspela andra skådespelare.

I det här seminariet får du lära dig:

- Hur casting fungerar i Sverige och internationellt

- Vad man ska tänka på när man gör en self-tape

- Vilken roll och hur mycket inflytande en casting director har för rollsättning

- Hur casting för reklamfilm, långfilm och TV skiljer sig från varandra

Du får också råd från Tusse hur du ska göra om du ska provspela för henne, hur hon gillar att jobba med skådespelare under castingen. Du får också råd om hur man som skådis bäst håller kontakt med Tusse.

Seminariet är också intressant för filmarbetare bakom kameran. Tusse och Casper kommer att berätta hur en casting director arbetar med regissörer och producenter och vad man ska tänka på när man anställer en rollsättare för sitt projekt.

Andra saker som du får lära dig är

- Hur lång tid behöver man för att rollsätta?

- Vad kan man förvänta sig att rollsättaren gör förutom att provspela skådespelare?

- Hur en castare kan hjälpa till att övertyga skådespelare att ta en roll

- Hur man förhandlar kontrakt

Kvällen avslutas med mingel då ni för möjlighet att prata lite enskilt med både Tusse och Casper och knyta kontakter med andra filmarbetare.

 

Målgrupp

Det här seminariet vänder sig till dig som är av att lära dig mer om casting och hur man agerar i casting-situationer. Det är också intressant för dig som arbetar bakom kameran och vill få en inblick i hur man göra en casting på bästa sätt.


Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.