Invajo - Events tool Get people together
Detta event har redan ägt rum!

Så kan du förebygga osunda idrottsmiljöer för unga

Arrangör
Centrum för idrottsforskning
Plats
Online
Datum
18 november 2021
Tid
08:00 - 09:00
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00

Frukostseminarium

#Idrottsforskning2021

Inom idrottsrörelsen finns exempel på miljöer där barn och ungdomar far illa. Det visar Centrum för idrottsforskning (CIF) i en aktuell rapport. Hur kan ledare, föräldrar, föreningar och förbund få syn på, förstå, förändra och förebygga dessa osunda idrottsmiljöer? Det här webbinariet ger dig verktyg att jobba med frågorna i din förening eller ditt förbund.

Föreningsidrotten förknippas i de allra flesta fall med positiva upplevelser. Tyvärr finns det undantag, konstaterar CIF i rapporten Idrottens riskzoner. Det kan handla om alltifrån ohälsosamma elitsatsningar och personkulter kring tränare till trakasserier, sexuella övergrepp och tystnadskulturer.

Ta del av rapportens resultat. Möt några av rapportens författare i samtal med barn- och ungdomsansvarig på Riksidrottsförbundet.

  • Webbinariet är gratis.
  • Eventet spelas in utan textning. Kontakta CIF om du önskar få filmen skickad till dig (se kontaktuppgifter).

Medverkande

Jonas Stier - Professor i socialt arbete, Mälardalens högskola. Författare till Att förstå sårbara och osunda idrottsmiljöer inom barn- och ungdomsidrotten.

Susanne Johansson - Fil dr i idrottsvetenskap, Gymnastik- och idrottshögskolan. Författare till Idrottens åtgärder mot sexuella övergrepp och gråzoner.

Malin Träff - Barn- och ungdomsansvarig, Riksidrottsförbundet.

Johan R Norberg - Utredare vid Centrum för idrottsforskning och professor i idrottsvetenskap, Malmö universitet.

 

Målgrupp

Seminariet vänder sig till alla som på olika sätt har ett nära engagemang i barn och ungas idrottande, t.ex. ledare och styrelseledamöter i föreningar, föräldrar och företrädare för idrottsförbund.

 

Länkar till läsning

Idrottens riskzoner – Rapport av Centrum för idrottsforskning

Tema: Vägen till en tryggare idrott – Urval av populärvetenskapliga artiklar från Idrottsforskning.se

 

VÄLKOMMEN!

Centrum för idrottsforskning använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Centrum för idrottsforskning. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Centrum för idrottsforskning samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.