Invajo - Events tool

Idrott för barnets bästa – eller för det bästa barnet?

Arrangör
Centrum för idrottsforskning
Plats
Scandic Klara
Datum
9 april 2019
Tid
07:30 - 09:00

Välkommen till ett frukostseminarium med Karin Redelius och Fredrik Sundqvist!

#Idrottsforskning2019

Vilken värdegrund ska barn- och ungdomsidrotten bygga på och hur skapar vi en hållbar föreningsidrott? Det är frågor som i högsta grad är aktuella eftersom barnkonventionen blir lag 2020. Därför kommer CIF under året att arrangera ett antal seminarier på temat barn- och ungdomsidrott.

Detta första seminarium tar utgångspunkt i följande frågeställningar:

  • Vad utmärker en miljö där unga idrottare mår bra och utvecklas?
  • Är tidig elitsatsning eller selektering förenligt med barnkonventionen/barnrättsperspektivet?

Föreläsare

Karin Redelius är professor i idrottspedagogik vid Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH). Hennes forskningsinriktning rör barn- och ungdomsidrottens utformning, särskilt i relation till centrala riktlinjer samt barnkonventionen. Karins pågående forskningsprojekt behandlar dels förekomsten av tidiga elitsatsningar, dels kommersialiseringstrender i barn- och ungdomsidrott. Karin har varit ungdomstränare i fotboll och elitspelare i bandy.

Fredrik Sundqvist är fil. doktor i teoretisk filosofi. Fredrik har under många år varit engagerad i ungdomsfotbollen och dess värderingsfrågor, först som tränare för ett pojklag och senare som föreningsutvecklare och utbildningsansvarig i Azalea BK, en ungdomsförening i Göteborg. Är författare till boken ”Så funkar ungdomsfotboll – Om gemenskap och konflikter i världens roligaste idrott”.

Helen Alpstig (moderator) är samordnare värdegrundsfrågor och sakkunnig på barn- och ungdomsidrott på Stockholmsidrotten.

Målgrupp

Seminariet vänder sig till dig som är tränare/ledare, utvecklingsansvarig, förälder eller har ett intresse för idrottsfrågor.

Anmälan

Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på frukost från kl 07:30. Seminariet startar kl 08.00.
Frukosten är en buffé som passar för de flesta, inkl. vegetarianer, laktosintoleranta och glutenintoleranta. Har du speciella kostönskemål utöver detta kontakta oss på cif@gih.se.

Om du uteblir utan avanmälan tar vi en avgift på 300 kr.

Sista anmälningsdag 25 mars.

Arrangörer

Centrum för idrottsforskning i samarbete med Stockholmsidrotten


VÄLKOMMEN!

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
Idrott för barnets bästa - eller för det bästa barnet?
25 mars 2019 (23:59)
0
Centrum för idrottsforskning använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Centrum för idrottsforskning. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Centrum för idrottsforskning samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.