Get people together
Detta event har redan ägt rum!

Frukostseminarium 8 juni

Arrangör
Centrum för idrottsforskning
Plats
Konferensanläggningen Coor + digitalt via länk
Datum
8 juni 2022
Tid
07:30 - 09:30
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00

Bygg barns inre motivation

Så får du fler att fortsätta längre med sin idrott

Hur ser ett ledarskap ut som bidrar till att skapa glädje och långsiktig motivation hos barn och ungdomar?
Hur kan en idrottsförening tänka och arbeta praktiskt för att stärka och vårda en hållbar motivation hos unga idrottare? Vilka riskfaktorer kan undergräva långsiktig motivation och hur kan dessa hanteras?

På seminariet diskuteras frågorna utifrån självbestämmandeteorin (SDT), som idag är den ledande motivationsteorin med starkt stöd i forskning. Teorin identifierar tre centrala behov som behöver stärkas för att en hållbar motivation ska uppstå: autonomi, kompetens och tillhörighet. Under seminariet presenteras teorin och översätts till en praktisk idrottsverklighet. Panelen som består av forskare och idrottsledare med lång erfarenhet av att skapa bra idrottsmiljöer, ger dig konkreta tips och råd för hur barns långsiktiga motivation bäst kan byggas.

I panelen
Sanna Nordin-Bates - docent och forskare i idrottspsykologi, Gymnastik- och idrottshögskolan
Erik Svensson - Friidrottstränare IFK Lidingö, tidigare Falkenberg
Johan Wikås - Stockholm Top Gymnastics, Stockholms idrottsgymnasium och gymnastiklandslaget i trupp
Martin Åslund - barn och ungdomstränare i Brommapojkarna, expertkommentator Viasat samt lång karriär som fotbollsproffs

Seminariet leds av Anne Forsell som under 25 år verkat som ledare i idrottsrörelsen, bland annat som förbundskapten, tränare och förändringsledare. 

Program
kl 7.30          Frukost och mingel
kl 8.00-9.30  Föredrag, panelsamtal, frågestund

Seminarieserien Bra barnidrott
Bygg barns inre motivation är första seminariet i Centrum för idrottsforsknings nya seminarieserie Bra barnidrott. Seminarieserien är en bro mellan idrottsforskningen och de som praktiskt jobbar med barn- och ungdomsidrott och erbjuder intressanta föredrag, samtal och ger konkreta tips och råd.

Målgrupp
Seminarieserien vänder sig till personer som jobbar med utvecklingsfrågor och barn- och ungdomsidrott på specialidrottsförbund, RF/SISU samt inom distrikt och förening.

Delta på plats
Seminariet genomförs på Coor konferens, Västgötagatan 5. Vi bjuder på frukost från kl 7.30. En viktig tanke med seminarierna är att skapa en mötesplats för utbyte av erfarenheter, samtal, mingel och kontaktskapande i en trevlig atmosfär.

Delta digitalt
Om du inte har möjlighet att vara på plats livesänds seminariet. Deltar du digitalt kan du ställa frågor i vår chatt.

Du kommer att få ett mejl dagen innan seminariet med länk till Zoom-mötet.

Anmälan
Seminariet är gratis.
Sista anmälningsdag är 3 juni kl 12.

Observera! Har du gjort en anmälan men inte har fått någon bokningsbekräftelse via mejl och sms - vänligen hör av dig till oss på cif@gih.se.

VÄLKOMMEN!

Centrum för idrottsforskning använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Centrum för idrottsforskning. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Centrum för idrottsforskning samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.