Invajo - Events tool Skapa event gratis
Detta event har redan ägt rum!

Medias möjligheter med blockchain

Arrangör
CareChain, Medieutvecklarna och Mobile Stories
Plats
Tidningsutgivarna
Datum
16 maj 2018
Tid
08:00 - 09:15

Välkomna på blockchain-frukost!

Missa inte nästa stora medierevolution - blockchain
- lösningen på filterbubblor, fake news, upphovsrätt och pay per view.

Nu rullar nästa stora revolution in i medielandskapet, och denna gång har vi all chans att vara först på bollen. Med hjälp av s.k. blockkedjor kan mediehusen både garantera kvalitet och få en ny möjlighet att skapa läsarvänliga betaltjänster. Men för att göra detta krävs att vi samarbetar.

Vi på CareChain, Medieutvecklarna och Mobile Stories bjuder in till en frukost där vid dels berättar om blockkedjetekniken och hur vi kan använda den, dels hur vi kan skapa en spännande testmiljö för oss alla. Vi kommer också att bjuda in alla som kommer till att delta i ett samverkansprojekt för att skapa en blockkedja för mediebranschen.

CareChain. Johan och Stefan har grundat och varit medgrundare i ett antal startups och har jobbat med blockkedjetekniken under ett flertal år. De är båda övertygade att den erbjuder fundamentalt nya möjligheter att hantera information och kan därmed förbättra existerande lösningar samt skapa helt nya affärsmöjligheter.


Medieutvecklarna jobbar med att driva och hjälpa branscher i stark förändring. Vi har en unik kompetens från en rad branscher, där vi varit drivande och katalysatorer; IT/telekom/ICT, bank och försäkring, medier, destination och governance. Just nu är vi en stark drivkraft i den dramatiska förändringen av sjukvård/life-sciencebranschen.

Mobile Stories. Utsedda av Tidningsutgivarna som Årets idé 2017. Mobile Stories är en app och en plattform byggd för att unga i skolan själva ska få möjlighet att producera material med journalistiken som metod. Genom att skapa artiklar själva får ungdomar öva upp sitt källkritiska tänkande, en förståelse för hur seriös journalistik kommer till och varför det är viktigt med granskande medier för ett hållbart demokratiskt samhälle.

 

Vänliga hälsningar


Johan Sellström och Stefan Farestam, CareChain
Andreas Silow, Medieutvecklarna
Lotta Bergseth, Jenny Sköld och Annica Anderson, Mobile Stories

Mobile Stories använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Mobile Stories. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Mobile Stories samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.