Invajo - Events tool

Kost och cancer - hur hänger det ihop?

Handelshögskolan - Malmstenssalen
Vasagatan 1, Göteborg
Visa på karta
16 oktober 2019
16:30 - 18:30
Lägg i kalender
Arrangör
Cancerfonden & Dietisternas Riksförbund
Boka/OSA
Plats
Handelshögskolan - Malmstenssalen
Datum
16 oktober 2019
Tid
16:30 - 18:30

Kost och cancer - hur hänger det ihop?

60 000 personer i Sverige drabbas varje år av cancer. Minst en tredjedel av fallen går att förebygga genom hälsosamma levnadsvanor, bland annat genom en hälsosam kost. Media och kokböcker översköljer oss samtidigt med olika dieter och hälsoråd för att undvika sjukdomar och leva längre. Vilka råd bör man lyssna på och vilka kan man bortse ifrån? Vad finns det idag för stöd i forskningen kring kopplingen mellan kost och cancer? Vilka verktyg kan hjälpa oss att äta hälsosammare – både på samhälls- och på individnivå?

Du som arbetar med eller har ett intresse för kost och hälsa är välkommen till Cancerfondens kunskapsseminarium Kost och cancer – hur hänger det ihop?. Seminariet tar ett helhetsgrepp om ämnet och reder tillsammans med forskare och experter ut alla frågetecken.

 

Program

Välkommen! Elin Ramfalk, Chef Prevention Cancerfonden

Hur hänger kost och cancer ihop? Isabel Drake, forskare, Lunds universitet
Isabell Drake går igenom vad forskningen säger om cancers uppkomst och vilka mekanismer som tros ligga bakom kopplingen till kostvanor och svarar på varför det är så svårt att forska om kost.

Matvanor som minskar risken för cancer Charlotta Rubin, leg dietist och folkhälsovetare, Dietisternas Riksförbund 
Charlotta Rubin ger tio rekommendationer kring matvanor, vikt och fysisk aktivitet för minskad cancerrisk baserad på ledande forskning. 

Sant och falskt om kost och cancer Maiju Wetterhall, leg dietist och sakkunnig, Cancerfonden 
Hur vet man om ”larmrapporten” är något att lita på? Göder socker cancerceller? Maiju Wetterhall reder ut myter kring kost och cancer och lär oss hur vi bättre kan navigera i kostrådsdjungeln.

Nudging – hur kan man knuffas mot hälsosammare val? Samuel Salzer, beteendestrateg, Beteendelabbet 
Vad är nudging och vad har det med matvanor att göra? Samuel Salzer berättar om den senaste forskningen kring hälsonudgar och hur dessa kan underlätta för individ och samhälle att bli hälsosammare.  
 
Frågestund med alla föreläsare på scen 

Moderator är Lotta Gray från Cancerfonden.

Anmälan: Antal platser är begränsat. Seminariet är kostnadsfritt.

Under pausen: Hälsosam fika och möjlighet att ställa frågor till experterna.

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
Kost och cancer - hur hänger det ihop?
15 okt 2019 (23:59)
0
Cancerfonden använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Cancerfonden. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Cancerfonden samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.