Invajo - Events tool Get people together
Arrangör
Business Sweden
Plats
Online
Datum
15 april 2021
Tid
08:30 - 09:30

Kinas roll i världshandeln och påverkan på Sveriges ekonomi

Kina är idag världens näst största ekonomi och en av de viktigaste konsumentmarknaderna i världen. Det innebär en intressant potential för svenska företag, både inom detaljhandeln och i tillverkningsindustrin.

Kinas omfattande ekonomiska reformer har lett till att landet håller på att byta kurs. Från att ha förlitat sig på export och tillverkning går man nu över till en modell som grundar sig på inhemsk konsumtion och tjänster. Samtidigt växer konkurrensen från Kinas alltmer kompetenta företag, både på hemmaplan och i resten av världen.

Kinas ekonomiska tillväxt och pågående snabba återhämtning från pandemins påverkan, kombinerat med en aktiv strategi omkring dubbel cirkulation, bidrar till att ett nytt affärslandskap träder fram. Under seminariet kommer vi tillsammans att utforska de förändringar som det nya affärslandskapet innebär för  världsekonomin och hur dessa förändringar påverkar Sveriges ekonomi och  internationella handel, samt vilka möjligheter och utmaningar som svenska företag möter.

I programmet deltar :

  • Joakim Abeleen - Trade & Invest Commissioner China and Market Area Director Greater China, Business Sweden.
  • Henrik Wettergren - Vice President, Södra Cell International


Seminariet är ett samarbete mellan Business Sweden, Regional Exportcentrum i Halland och Exportcenter i Västra Götaland.

Seminariet är kostnadsfritt


NÄR? Kl 08.30 – 09.30, torsdag den 15 april, 2021.

VAR? Microsoft Teams    CLICKA HÄR FÖR ATT ANSLUTA TILL SEMINARIET

 

businessswedenlogo.pngexportcenterhalland.JPG     recvgr787.png

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
Export till Kina
14 april 2021 (23:59)
0
Business Sweden använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Business Sweden. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Business Sweden samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.