Gröna tak - Möjligheter och krav ur brandteknisk synvinkel

Borlänge Teknikdalen (Dalarna Science Park)
Forskargatan 3, Borlänge
Visa på karta
7 november 2019
09:30
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00
Arrangör
Brandskyddslaget AB
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
Borlänge Teknikdalen (Dalarna Science Park)
Datum
7 november 2019
Tid
09:30
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00

Ta chansen att lära dig mer!

Sedan 2017, då vår forskningsrapport: Gröna tak - Ur brandteknisk synvinkel publicerades, har Brandskyddslaget jobbat aktivt med brandskyddsfrågor avseende gröna tak.

Vill du lära dig mer om Gröna tak ska du komma till Dalarna Science Park i Borlänge, torsdagen den 7 november, då Brandskyddslaget i samarbete med ByggDialog Dalarna bjuder på en föreläsning i ämnet. Föreläsningen hålls av Alexander Elias och Daniel Håkansson. De är brandingenjörer och civilingenjörer riskhantering på Brandskyddslaget och två av författarna till forskningsrapporten.

Gröna tak - möjligheter och krav ur brandtekniskt synvinkel
Hållbara städer och hållbart byggande är en tydlig samhällstrend och troligen inte något som är övergående. En del av det hållbara byggandet är gröna tak, vilket blir allt vanligare inom byggbranschen. Taken innebär många fördelar, inte minst för miljö, stadsbild och dagvattenhantering. I många fall uppfyller dock inte de önskade taktäckningarna de förenklade kraven för brandskydd som anges i de allmänna råden i Boverkets byggregler. Vad finns det då för möjligheter att projektera byggnader med gröna tak?

Daniel och Alexander redovisar de viktigaste resultaten och erfarenheterna. De går igenom den grundläggande brandskyddsproblematiken med gröna taktäckningar, hur detta hanteras i andra länder samt hur konsekvensen av en brand kan beräknas. Och kanske det viktigaste, hur kan vi tillämpa det här i praktiken?

Hålltider
Kaffe och smörgås serveras från 09.30. Föreläsningen startar klockan 10.00 och är maximalt en timme lång. Efteråt kommer det finnas tid för frågor och diskussioner.

Lokal
Borlänge Teknikdalen (Dalarna Science Park)

Anmälan
Föreläsningen är kostnadsfri och du anmäler dig senast den 4 november i formuläret nedan.

Känner du fler personer som vill gå?
Skicka gärna vidare inbjudan till någon som inte fått den, men som du tror skulle vara intresserad. Du kan enkelt vidarebefordra inbjudan till kollegor via "dela event"-knappen längst ner på sidan. 

 
 loggorforelasningborlangeinvajo.jpg