Föreläsning och frukost i Stockholm

Helio, Hornstull
Hornsbruksgatan 23, Stockholm
Visa på karta
9 - 23 november 2018
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00
Arrangör
Brandskyddslaget AB
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
Helio, Hornstull
Tid
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00

Höstens frukostföreläsningar i Stockholm

I november arrangerar Brandskyddslaget i Stockholm återigen två frukostföreläsningar. Två fredagar bjuder vi in till intressanta föreläsningar och frukost i Helios konferensanläggning, granne med vårt kontor i Hornstull. Vid det andra tillfället medverkar också föreläsare från Brandtec, ett av våra tre systerföretag.

 

Frångänglighet
Föreläsare: Kristin Andrée, Brandskyddslaget
Datum: 9 november

Sedan många år har tillgänglighet varit ett känt begrepp i byggreglerna. Ett krav som fortfarande är ganska nytt och därmed inte lika etablerat är att det ska finnas möjlighet för funktionsnedsatta att kunna utrymma en publik lokal. Vi brandskyddskonsulter kallar det ”frångänglighet”. Brandskyddslaget har långt innan kravet infördes projekterat för funktionsnedsattas säkerhet.

Under föreläsningen reder Kristin ut begrepp och krav kring hur vi ska säkerställa att personer med funktionsnedsättningar ska komma ut om det skulle börja brinna.

Kristin berättar också om hur utrymningsplatser ska utformas utifrån brukarnas perspektiv med fokus på tvåvägskommunikationen. Ett ämne som hon forskar på och inom vilket hon skrivit sin licentiatavhandling.Brandlarm och samordnad funktionsprovning
Föreläsare: Lars Hellman, Brandskyddslaget och Anders Norström, Brandtec
Datum: 23 november

Brandlarmanläggningen utgör i allt större utsträckning en avancerad styrcentral i dagens brandtekniska lösningar i byggnader. Hur påverkar komplexiteten i brandlarmanläggningen möjligheten till att få ett funktionellt och robust system som håller över tid?

Lars och Anders beskriver för- och nackdelarna de upplever i takt med att brandlarmanläggningarna blir mer komplexa och fler styrningar integreras. De ger också sin syn på vad man bör tänka på när man projekterar en brandlarmanläggning så att man säkerställer dess funktion och får en så kostnadseffektiv lösning som möjligt över tid.Hålltider
Frukost serveras från 7.30. Själva föreläsningarna startar klockan 8.00 och är ungefär 45 minuter långa. Efteråt kommer det finnas tid för frågor och eftersnack.

Lokal
Lokal Platon i Helios konferensanläggning i Hornstull.

Anmälan
Alla föreläsningar är kostnadsfria och vi bjuder på frukostfika.
Sista anmälningsdag är en vecka innan respektive föreläsning.

Känner du fler personer som vill gå?
Skicka gärna vidare inbjudan till någon som inte fått den, men som du tror skulle vara intresserad.