Detta event har redan ägt rum!
Arrangör
Borås Tidning, RISE Interactive, Södertörns högskola och Medier & demokrati vid Lindholmen Science Park
Plats
Borås Tidning samt Södertörns högskola
Datum
10 mars 2020
12 mars 2020
Tid
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00

Så har Beta Borås-projekten förändrat BT

Välkomna till slutseminarium om Beta Borås 2-projektet!

Ta del av de lärdomar som det unika forsknings- och innovationsprojektets andra steg har gett. Här får du tips om vilken lokal samhällsjournalistik som lockar 25-35-åringar. Och kunskaper om hur nya arbetsmetoder och synsätt påverkar en redaktion. 

Det uppmärksammade projektet kring testredaktionen Beta Borås på Borås Tidning har under ett år haft en uppföljare. Beta Borås 2 har vidareutvecklat de kunskaper som testredaktionen upptäckte med sin experimentella journalistik, nya arbetssätt och berättarformer.

I detta andra steg har journalistik, arbetsmetoder och verktyg testats direkt i Borås Tidnings olika kanaler. Resultaten är spännande. Det har gett fördjupade kunskaper om 25-35-åringars syn på lokaljournalistik. Det har lett till ökad trafik i BT:s sociala kanaler, och det har påverkat inriktningen av en ny tjänst som ska öka antalet digitala prenumeranter.

Under två fristående seminarier presenteras projektets viktigaste lärdomar:
  • Projektets medarbetare om val av innehåll, berättarformer och digitala verktyg.
  • Borås Tidnings redaktionella ledning om projektets betydelse för tidningens journalistik, arbetsmetoder, och förmåga att nå 24-35-åringar.
  • Forskarna vid RISE Interactive och Södertörns högskola om Beta Borås 2:s journalistik, utmaningar i redaktionella förändringsprocesser, och målgruppens syn på journalistik och betalningssätt.

Välj det seminarium som passar dig bäst:

Tisdag 10 mars på Borås Tidning
Tid: Klockan 14.00 – 16.00
Adress: Allégatan 67. Lokal: Presscentret

INSTÄLLT: Torsdag 12 mars på Södertörns högskola
Tid: Klockan 14.00 – 16.00
Adress: Alfred Nobels Allé 12. Lokal: LOGOS-215

Lindholmen Science Park använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Lindholmen Science Park. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Lindholmen Science Park samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.