Invajo - Events tool Opprett event for gratis

Plastisitet – En samtale om Malabous begrep

Black Box teater
Marstrandgata 8, Oslo
Vis på kart
30 oktober 2020
20:00 - 21:00
Legg til i kalender
Arrangør
Black Box teater
Påmelding
Dette arrangementet har allerede funnet sted.
Sted
Black Box teater
Dato
30 oktober 2020
Tid
20:00 - 21:00

Plastisitet – En samtale om Malabous begrep

Samtalen vil foregå på norsk og svensk / Gratis inngang

Catherine Malabous begrep om plastisitet har vært en tydelig inspirasjonskilde bak Rosalind Goldbergs forestilling The Field. Etter forestillingen fredag 30. oktober ønsker vi alle velkommen til en samtale med Goldberg og filosofene Kaja Jenssen Rathe (fenomenologi og politisk filosofi) og Kjetil Horn Hogstad (pedagogisk filosofi). Samtalen vil introdusere ulike innganger til Malabous begrep og diskutere hvordan det kan anvendes i møte med kunst, feminisme, kjønn, pedagogikk og politikk.

NB! På grunn av sykdom vil Kjetil Horn Hogstad dessverre ikke delta under samtalen.

––––––––

Kjetil Horn Hogstad er pedagogisk filosof og jobber som universitetslektor ved Universitetet i Oslo (UiO). Han har skrevet doktorgrad om Malabous plastisitet og danning, og interesserer seg for semiotisk-materialistiske blikk på utdanningsteori.

Kaja Jenssen Rathe er PhD-kandidat i filosofi ved University of Oregon, USA, hvor hun jobber med en avhandling innen kritisk fenomenologi om migrasjon og rettsløshet. For tiden er hun tilknyttet Senter for Tverrfaglig Kjønnsforskning ved UiO som gjesteforsker. Hun er medredaktør i tidsskriftet Puncta Journal of Critical Phenomenology, og har tidligere oversatt Catherine Malabous bok Hva skal vi gjøre med hjernen vår? til norsk, og har skrevet om Malabous plastisitetsbegrep, blant annet i artikkelen "Relearning to think: Toward a biological conception of rationality".

Rosalind Goldberg jobber som koreograf og danser, og er for tiden doktorgradsstipendiat ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har sin mastergrad i koreografi fra HZT – Inter-University Center for Dance i Berlin og fra Balettakademien i Stockholm. Hennes arbeider reflekterer rundt kroppens biologiske og sosiale konstruksjon. Hennes siste arbeid, The Fields undersøker dansepraksis som en måte å konstruere forskjellige logiske systemer; systemer som utfordrer forståelsen av kroppen.

-----

Det er en stor glede for oss å kunne ønske dere velkommen til Black Box teater! Vi følger selvsagt reglene for smittevern, så du kan føle deg trygg her hos oss. Helt som vanlig blir det imidlertid ikke riktig ennå. Blant annet ber vi deg om å ta med deg ditt eget munnbind, da dette er påbudt i situasjoner der man ikke sitter ved et bord. Kapasiteten ved dette arrangementer er dessuten redusert til 20 personer, som følge av de oppdaterte retningslinjene for smittevern. Klikk her for å finne informasjon og retningslinjer for ditt besøk ved Black Box teater.