Get people together
Detta event har redan ägt rum!
Arrangör
Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Mellerud och Åmåls kommun samt Arbetsförmedlingen
Plats
Tingshuset Mellerud
Datum
4 juni 2019
Tid
14:00 - 16:00
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00

Nya arbetssätt och verktyg för kompetensförsörjning

Ta chansen att komma, ni kommer vara bland de första företagen i Sverige som får information och som får testa de nya verktygen!

Dalsland blir den enda plats i Sverige som får besök av Arbetsförmedlingens ledning i Stockholm. Du får bland annat träffa Niclas Josephson tf Verksamhetsdirektör, Bengt Wiktorén Avdelningschef, Camilla Hane Digitala tjänster för arbetsgivare samt Bruce Anderson AF Direkt

Arbetsförmedlingens ledning informerar om vilka konsekvenser Arbetsförmedlingens nedskärning får för kompetensförsörjningen i Dalsland och vilka nya arbetssätt och verktyg som erbjuds.

Du kommer under träffen få veta hur ditt företag påverkas av förändringen och vilka verktyg Arbetsförmedlingen kan erbjuda dig för att hitta rätt kompetens till din verksamhet. Du kommer också få möjlighet att diskutera dina behov och önskemål med Arbetsförmedlingen.

Vi välkomnar företag och aktörer inom kompetensförsörjning och rekrytering i Dalsland till denna exklusiva träff den 4 juni på Tingshuset i Mellerud.

Att Arbetsförmedlingen valt att förlägga denna aktivitet till Dalsland beror på att vi uppmärksammats för att ligga i framkant med nya arbetssätt för att lösa arbetsgivarnas behov av kompetensförsörjning. Exempel som lyfts fram är våra lokala kompetens- och rekryteringsenkäter, konceptet "Dalsland kommer på besök" samt att vi Dalslands kommuner är pilotkommuner för den nya digitala tjänsten Rekryteringsguiden.

Programpunkter

  • Näringslivsansvariga i Dalsland berättar om lokala kompetens- och rekryteringsenkäter. Vi berättar om effekter och aktiviteter samt utmaningar och möjligheter. 
  • Arbetsförmedlingen presenterar Rekryteringsguiden och hur det digitala verktyget hjälper arbetsgivaren att hitta det lämpligaste sättet att rekrytera och att i slutändan hitta rätt kompetens till verksamheten.
  • Dialog med Arbetsförmedlingen om arbetsgivarnas behov och önskemål inom kompetensförsörjning.
  • Mingel med stationer där Rekryteringsguiden demonstreras och företagaren kan få hjälp  att skapa konto och företagsprofil samt se hur till exempel snabbintervjuer fungerar.

Deltagandet är kostnadsfritt! Vi bjuder på fika.

Anmälan är obligatorisk, boka ditt deltagande längre ner på denna sida!
Observera du kommer få en bekräftelse länk i din e-post som du måste bekräfta inom 10 minuter för att bokningen ska gå igenom.
Har du inte fått någon e-post kontrollera din skräppost så inte bekräftelsen fastnat där.

Varmt välkomna!

Jeanette Lindh Svanqvist, Annette Palmqvist, Jenny Christensen, Marie Hörnlund och Marianne Carlsson näringslivsansvariga i Dalslands kommuner samt Alisia Johansson, företagsrådgivare Arbetsförmedlingen, som jobbar med Dalsland.

4juni.PNG

Bengtsfors kommun använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Bengtsfors kommun. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Bengtsfors kommun samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.