Invajo - Events tool

Att hålla samman i relationen och med andra efter att ett barn dött

Online
11 maj 2021
18:00
Lägg i kalender
Arrangör
Barncancerfonden
Boka/OSA
Plats
Online
Datum
11 maj 2021
Tid
18:00

Att hålla samman i relationen och med andra efter att ett barn dött

När det värsta tänkbara händer och ett barn dör kan relationer prövas, både inom familjen och bland närstående runt omkring. Känslor av besvikelser och ensamhet kan göra en redan svår situation ännu svårare. Hur kan man som partner eller vän vara ett så bra stöd som möjligt i en sorgeprocess? 

I denna sändning möter Suzanne Runesson, leg. psykoterapeut vid Barncancerfonden, föräldraparet Anna och Richard. Tillsammans pratar de om goda exempel och tips på vad som kan hjälpa relationen i en svår situation - men också om rädslan för att inte lyckas vara det stöd som behövs. 

Möt andra i mindre grupper

Efter sändningen är du som är förälder eller syskon varmt välkommen att delta i mindre samtalsgrupper mellan klockan 18.45 och 19.45. Under gruppsamtalen finns möjlighet att utbyta tankar och erfarenheter med andra som förlorat barn. I det här sammanhanget är inte det gemensamma cancer, utan förlusten av ett barn. En värd från Barncancerfonden finns med för att öppna upp och avsluta samtalet.

Arbetar du med människor i sorg, eller är intresserad av det här ämnet ändå?

Du är varmt välkommen att anmäla dig och lyssna till samtalet. Det är dock enbart föräldrar eller syskon som deltar i de digitala samtalsgrupperna efter sändningen.

Om En serie om sorg

En serie om sorg är en serie med samtal som riktar sig till dig som förlorat ett barn eller syskon, eller står i annan relation till barnet. När ett barn dör och livet är som allra svårast kan det vara av stort värde för dig som förälder, syskon eller närstående att samtala med någon och få dela dina tankar och känslor. Att gå igenom den process som följer efter ett barns död tar ofta lång tid. Behovet av samtalsstöd kan finnas både när sorgen är ny och när den funnits en längre tid.

Du får en länk till din mejl

Innan sändningen får du en länk till din mejl som du använder för att ansluta till samtalet. 

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
"Att hålla samman i relationen och med andra efter att ett barn dött"
9 maj 2021 (23:59)
Stängd
Samtalsgrupp med andra (endast för föräldrar och syskon)
9 maj 2021 (23:59)
Stängd
Barncancerfonden använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Barncancerfonden. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Barncancerfonden samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.