Invajo - Events tool
Plats
Online
Datum
2 december 2021
Tid
14:00 - 15:00
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00

Solpaneler – effektfullt på mer än ett sätt

Hur kan du som arkitekt bidra till att vi når klimatmålen? Är det arkitektens ansvar att se till att solpaneler används i större utsträckning? Går det att kombinera estetik och klimatnytta?
 
Välkommen på en inspirerade föreläsning kring solenergi, arkitektur och utmaningarna med att kombinera de två.

Malin Unger - RISE om vikten av rätt panel på rätt plats
MAF - Projektet Piteå Port & Hub – Sveriges nordligaste byggnadsintegrerade fasadsystem
Richard Nygren – White arkitekter om solceller som ett byggmaterial bland andra

 

Seminariet arrangeras av Arctic Solar som är ett projekt vars mål är att fler företag i Norrbotten ska investera i solenergi. Solelmarknaden växer i snabb takt, enligt Energimyndighetens prognos kommer andelen solel fyrdubblas fram till 2024. Detta gör solel till det snabbaste växande energislaget och den mest populära energikällan bland svenska folket. Tyvärr hamnar Norrbotten efter och det vill vi ändra på genom forskning och att sprida den kunskapen vi har. 

Arctic Solar drivs av Piteå Science Park, RISE och Piteå Energi och möjliggörs genom finansiering av Europeiska regionala utvecklingsfonden ERUF, Region Norrbotten och Piteå kommun.

 

Läs mer: www.arcticsolar.nu 

logosparadfargcrop4419.png

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
Solpaneler – effektfullt på mer än ett sätt
2 dec 2021 (12:00)
0
Piteå Science Park använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Piteå Science Park. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Piteå Science Park samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.