Invajo - Events tool

Sweden API Award

Online
5 oktober 2021 - 5 oktober 2022
13:00 - 13:40
Lägg i kalender
Arrangör
API 1st
Boka/OSA
Plats
Online
Datum
5 oktober 2021 - 5 oktober 2022
Tid
13:00 - 13:40

Sweden API Award 2021

API 1st instiftar Sweden API Award för att uppmärksamma utmärkta API:er. Sveriges bästa API ska vara till nytta för mänskligheten, lättanvändbart, säkert, byggd med integritet och på öppen teknik.

NOMINERA ETT API

För att nominera ett API krävs en skärmdump, en länk till API:et och en skriftlig motivering. Alla offentliga eller privata organisationer kan delta. Kravet är att API:et är öppet och dokumenterat. Nomineringen är öppen till och med den 24 oktober 2022. 

Nominera ett API till Sweden API Award

LANSERING

Innovationsveckan öppnar vi nomineringen och representanter från juryn berättar om varför priset instiftas just nu och varför det är viktigt att bidra till en öppen utveckling i Sverige. Kom och ställ frågor och var redo att skicka in de allra första nomineringarna den 5 oktober 13:00. Moderator Vanessa Ware. Anmälan nedan!

Vi möter finalisterna och självklart vinnaren på Internetdagarna den 22 november.


sedenapiawardjurynx10.PNG

JURYN

Anne-Marie Eklund Löwinder, vd och grundare Amelsec, f.d. CISO på Internetstiftelsen.
Christian Landgren, grundare och VD, Iteam
David Khabbazi, grundare och partner, The Social Few
Evelina Anttila, grundare och VD, Justic
Johan Öbrink, digital strateg, SEB
Rana Ersgård, VD, Beetroot Sweden AB
Terese Skärvagen, projektchef och lead open source, Allmännyttans Digitaliseringsinitiativ
Sofie Wahlström, grundare och VD, BrightAct, innovationsledare, Uppsala kommun
Viktor Sarström, lösningsarkitekt, Afry
Johannes Ridderstedt. Systemutvecklare, VD och grundare av 46elks
Läs mer om juryn

 

API 1st

Bakom tävlingen ligger API 1st. Den 1 april 2021 formades ett öppet initiativ med syfte att utbilda och få fler organisationer i Sverige att förstå nyttan med API:er. Initiativet kallar vi för API 1st. Vi har även namngett 1 april (april 1:st) att bli "API first Day”. Initiativet startades genom Allmännyttans digitaliseringsinitiativ. Läs mer på api1st.org

API?

Ett API är en dokumenterad och säker koppling till ett system. Ett öppet API erbjuder din organisations funktioner, tjänster och data på ett sätt som gör att det kan kopplas samman med andra system, plattformar och organisationer.

 

API-WORKSHOP

Hört talas om API, kanske vet vikten av att kravställa API, men inte mer än så? Gå på API-workshop 5/10 eller 8/10

Photo by Jeremy Bishop on Unsplash

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
Lansering Sweden API Awards
5 okt 2021 (13:00)
Stängd
Sveriges Allmännytta använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Sveriges Allmännytta. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Sveriges Allmännytta samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.