Invajo - Events tool

Hur kan vi bli klokare i vår antibiotikaanvändning?

AniCura Kumla Djursjukhus
Företagsgatan 7, Kumla
Visa på karta
5 februari 2020
17:30 - 20:00
Lägg i kalender
Arrangör
AniCura Kumla Djursjukhus
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
AniCura Kumla Djursjukhus
Datum
5 februari 2020
Tid
17:30 - 20:00

Hur kan vi bli klokare i vår antibiotikaanvändning?

Genom att använda antibiotika klokare i vår dagliga verksamhet kan vi öka patientsäkerheten samtidigt som vi minskar vår förskrivning. Vi kommer att gå igenom hur vi blir bättre på att välja vilken patient som behöver behandling, hur vi väljer bäst substans samt avgör behandlingstidens längd. Presentationen varvas med falldiskussioner.

Föreläsningen är en kostnadsfri remittentföreläsning som främst riktar sig till dig som jobbar som veterinär på en klinik eller djursjukhus i regionen.

Under kvällen bjuder vi på mat och kaffe.

Föreläsare
ulrikagronlundochhenneshundfenix.jpg

 

 

 

 

 

Ulrika Grönlund är veterinär och docent i vårdhygien. Förutom vårdhygien är hennes specialområde antibiotikaresistens och antibiotikabehandlingar. Hon arbetar som kvalitetsansvarig för AniCura med fokus på patientsäkerhet. Hon har en shih-tzu som älskar att jaga...

 

Onsdag 5 februari
kl. 17.30 - 20.00
AniCura Kumla Djursjukhus

Ett hett lästips inför utbildningskvällen är den danska antibiotika-policyn: https://www.ddd.dk/media/2175/assembled_final.pdf

 

Kvällen är kostnadsfri, men anmäler du dig och sedan väljer inte att dyka upp tillkommer en kostnad på 250:-. Senast anmälningsdag samt avvanmälan är 3/2 kl. 10.00.