Invajo - Events tool

Främmande kroppar i magtarmkanalen

AniCura Kumla Djursjukhus
Företagsgatan 7, Kumla
Visa på karta
20 november 2019
18:00 - 21:00
Lägg i kalender
Arrangör
AniCura Kumla Djursjukhus
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
AniCura Kumla Djursjukhus
Datum
20 november 2019
Tid
18:00 - 21:00

Främmande kroppar i magtarmkanalen

Vi har alla råkat ut för dem. De där främmande kropparna i magtarmkanalen som är så svåra att diagnostisera. Ofta är det unga friska djur som ätit någonting olämpligt och vi har allt att vinna på att klara dessa fall.

Välkommen till en utbildningskväll på AniCura Kumla Djursjukhus onsdagen den 20 november då tre specialister: Annika Bergström, Cecilia Björkehag Enstedt och Lisa Friling, delar med sig av sina bästa tips och trix för att öka chansen att klara dessa patienter. Deras samlade kompetens spänner från akut- och intensivvård via diagnostik till kirurgi. Utbildningen riktar sig till dig som jobbar inom djursjukvården, främst veterinärer och legitimerade djursjukskötare. 

Det finns möjlighet till både lättare mat och rundvandring på djursjukhuset innan föreläsningen för den som är intresserad. För mat och rundvandring är du välkommen från kl. 17.00.

Utbildningen är kostnadsfri men antalet platser är begränsat. För att sprida kunskapen till möjligast många kliniker är antalet deltagande veterinärer begränsat till max tre per klinik.

 

Föreläsare

lisafriling.png

Lisa Friling, Legitimerad Veterinär
Specialistkompetens hundens och kattens sjukdomar
Steg 2 specialist i bilddiagnostik
DipECVDI, europeisk specialist i veterinärmedicinsk bilddiagnostik

Lisa blev steg 2-specialistkompetens i bilddiagnostik 2015 och tog sin diplomate examen i diagnostic Imaging 2018. Hon arbetar för närvarande som bilddiagnostiker på Anicura (Djursjukhuset Albano, Regiondjursjukhuset Bagarmossen), teleradiologiföretaget VETCT och i sitt egna företag som driver vetimagingacademy, det sistnämnda med ett syfte att öka kunskapen inom bilddiagnostik. Lisa har erfarenhet av både kliniskt arbete samt undervisning av veterinärstudenter och praktiserande veterinärer.

 

annika.png

Annika Bergström, veterinär
Annika tog sin diplomate examen i kirurgi, blev steg 2-specialist och disputerade 2009. Hon har arbetat på SLU under många år, men är nu kirurg på AniCura Djursjukhuset Albano sedan 2017. Tjänsten ägnas främst åt kirurgi, men även forskning, där 20% forskning sker som lektor i kirurgi vid SLU. Annika har föreläst för och undervisat såväl veterinärstudenter, nyutexaminerade veterinärer som veterinärer under specialistutbildning.

 

cecilia.png

Cecilia Björkehag Enstedt, veterinär
Cecilia är veterinärmedicinskt ansvarig IVA AniCura Djursjukhuset Albano, tog sin veterinärekamen 2012 och blev specialist i februari 2017. Idag jobbar hon nästan uteslutande med intensivvård och anestesi.