Invajo - Events tool

Digitalisering inom skolan – efter kris kommer utveckling

Webbinarium
2 september 2020
08:30 - 09:30
Lägg i kalender
Arrangör
AcadeMedia AB
Boka/OSA
Plats
Webbinarium
Datum
2 september 2020
Tid
08:30 - 09:30

Digitalisering inom skolan – efter kris kommer utveckling

Nu är det dags att reflektera över den speciella vårterminen 2020. Vilka erfarenheter tar vi med oss, vilka kan vi lämna därhän? Har våra nya erfarenheter med digitala verktyg gett oss möjligheter att lösa en del av utmaningarna i skolan? Välkommen till ett webbsänt seminarium där vi summerar och blickar framåt när det gäller digitalisering inom skolan. 

På mindre än en vecka i mars gick nästan en miljon elever och deltagare i landets gymnasieskolor, vuxenutbildningar, yrkeshögskolor och högskolor över till fjärr- och distansundervisning på grund av coronapandemin. Enorma insatser gjordes av elever, lärare och rektorer för att hantera en helt ny vardag där digitala verktyg blev avgörande för att klara undervisningen. De flesta är överens om att övergången gick över förväntan, men självklart har det funnits utmaningar.

Vilka lärdomar tar vi med oss från vårterminen, vilka kan vi lämna bakom oss? Har de digitala verktygen gett oss möjligheter att lösa en del av utmaningarna i skolan? Vilka i så fall? Kan vi använda våra nya erfarenheter för att utveckla en skola i världsklass?

Det är några av frågorna som diskuteras på det här seminariet där företrädare från huvudmän, fackförbund, elevorganisationer och näringsliv medverkar.

Medverkande är bland andra:

- Marie-Hélène Ahnborg, VD Ifous
- Per-Arne Andersson, Direktör och avdelningschef för utbildning och arbetsmarknad SKR
- Fredrik Christensson, Centerpartiet, ledamot utbildningsutskottet i riksdagen
- Jens Eriksson, chef för AcadeMedias grund- och gymnasieskolor
- Joke Palmkvist, Affärsområdesansvarig skola och högre utbildning Microsoft 
- Marcus Strömberg, VD AcadeMedia
- Johanna Jaara Åstrand, ordförande Lärarförbundet

Moderator: Willy Silberstein

Tid: Onsdagen den 2 sept, kl. 8.30-9.30

Anmälan: Anmäl dig nedan. Dagen innan webbinariet skickas länk till mötet via mail. Du får gärna skicka vidare inbjudan till andra som kan vara intresserade. 

Kontakt: Kajsa Tirén, kommunikationschef kajsa.tiren@academedia.se, 076-101 58 02 eller Lisa Moll Börjesson, kommunikationsansvarig lisa.moll@academedia.se, 070-341 17 16
Bokning
Antal
Webbinarium
0
AcadeMedia Support AB använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av AcadeMedia Support AB. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, AcadeMedia Support AB samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.