Invajo - Events tool

Kvalitet och öppenhet i skolväsendet

Microsoft Teams
3 november 2020
08:15 - 09:00
Lägg i kalender
Arrangör
AcadeMedia
Boka/OSA
Plats
Microsoft Teams
Datum
3 november 2020
Tid
08:15 - 09:00

Varmt välkommen till AcadeMedias webbseminarium om kvalitet och öppenhet!

Varje år brukar AcadeMedia, i samband med att den årliga kvalitetsrapporten presenteras, bjuda in till seminarier som belyser kvalitetsarbetet i förskola, skola och vuxenutbildning. På årets seminarium kommer vi att fokusera särskilt på kvalitet och öppenhet. Ämnet är högaktuellt efter det ändrade rättsläget som ledde till att Skolverket tidigare i höst slutade publicera offentlig statistik om landets skolor. Frågan om öppenhetens betydelse för kvalitetsarbetet inom skolväsendet har därmed ställts på sin spets. 

Under seminariet kommer vi att få en inblick i hur LBS Kreativa Gymnasiet arbetat för att kunna göra sin kvalitetsresa. Vi får också konkreta exempel på hur man som skolledare kan arbeta för att skapa en mer öppen kultur som leder till skolutveckling. Vi kommer även att få lyssna till intressanta röster från forskningen, skolmyndigheter och andra huvudmän om hur man kan skapa förutsättningar för öppenhet i skolväsendet.

Medverkande:
- Peter Fredriksson, generaldirektör Skolverket 
- Åsa Rönnbäck, forskare och rådgivare inom kvalitets- och verksamhetsutveckling och tidigare forskningschef vid Institutet för kvalitetsutveckling SIQ
- Susanne Nord, utbildningsdirektör Nacka kommun 
- Håkan Sörman, styrelseledamot AcadeMedia och tidigare VD för Sveriges Kommuner och Regioner
- Ingela Gullberg, kvalitetschef AcadeMedia
- Lotta Krus, utbildningsdirektör AcadeMedia (ansvarig för bl.a. LBS Kreativa Gymnasiet)
- Josefin Claesson, rektor LBS Kreativa Gymnasiet Göteborg (en skola med fina kvalitetsresultat som också fått högsta betyg av Skolinspektionen för bl.a. ledarskap och undervisning)

Moderator: Petter Brobacke, utvecklingschef AcadeMedia Academy

Tid: Tisdagen den 3 november, kl 8.15 – 9.00

Anmälan: Anmäl dig nedan. Länken till webbsändningen skickas ut dagen före seminariet. Det går även att se seminariet i efterhand. Seminariet är öppet för alla, vill du bjuda in flera? Mejla academy@academedia.se 

Kontakt: Kajsa Tirén, kajsa.tiren@academedia.se eller 076 101 58 02.

Bokning
Antal
Seminarium
0
AcadeMedia Support AB använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av AcadeMedia Support AB. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, AcadeMedia Support AB samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.