Kompetensförsörjning för samhällsbyggare

Kammarforum
Dalsgatan 13, Norrköping
Visa på karta
18 oktober 2022
12:00 - 14:00
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00
Arrangör
Östsvenska Handelskammaren/ESIC och Byggföretagen
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
Kammarforum
Datum
18 oktober 2022
Tid
12:00 - 14:00
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00

Inbjudan till rapportsläpp av Samhällsbyggarnas arbetsmarknad

Hur står det till med Samhällsbyggarnas arbetsmarknad? Mälardalsrådet (EBM) släpper en rapport med samma namn i oktober och Byggföretagen och Handelskammaren/ESIC bjuder in till ett regionalt rapportsläpp med Östergötland och Södermanland i fokus. Rapporten baseras på statistik från SCB, Arbetsförmedlingen, befintliga rapporter och intervjuer med representanter från Byggföretagen. Den är avgränsad till bygg och anläggningssektorn i en övergripande beskrivning av branschens tillväxt och kompetensförsörjning, följt av en yrkesvisa behov och sökprofiler kommunvis och pendlingsmönstren per grupp.

Föga förvånande pekar det mot brist på flertalet samhällsbyggare, både vad gäller utbildningar och sökande och ett mönster att man vill studera nära där man bor.
80% av de sysselsatta inom byggindustrin arbetar inom hussektorn, 20% i anläggningssektorn. Hur påverkar det infrastruktursatsningarna?

Byggföretagen har också gjort egna undersökningar, regionalt och nationellt. Samtliga vill vi lyfta den här tisdagen, 18 oktober kl 12-14, och gärna diskutera vägar för att verkligen börja lösa knutarna.

Näringslivet och utbildningsväsendet kan inte lösa det på egen hand, samverkan och vilja finns, men här krävs även politiska beslut. Hur vill politiken arbeta framåt?


Vi startar kl 12 med mingelwraps och drar igång redovisning med efterföljande diskussioner och frågor kl 12.30. Medverkan av representanter från Byggföretagen, Östsvenska Handelskammaren/ESIC, Mälardalsrådet samt politiker från Sörmland och Östergötland.

OBS! Begränsat antal platser. Lunchmötet kostar inget, men vi ber dig meddela förhinder för att kunna spara på våra resurser.

Välkommen med din anmälan senast 14 oktober!
Byggföretagen och Östsvenska Handelskammaren/ESIC