Invajo - Events tool

Tågtransporter mellan Kina och Europa – vilken påverkan har det på ...

Kammarforum
Dalsgatan 13, Norrköping
Visa på karta
17 oktober 2018
07:30 - 09:00
Lägg i kalender
Arrangör
Östsvenska Handelskammaren
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
Kammarforum
Datum
17 oktober 2018
Tid
07:30 - 09:00

Tågtransporter mellan Kina och Europa – vilken påverkan har det på svenska importörer och exportörers transportplanering?

Under 2013 introducerade Kinas president Xi Jinping Belt and Road Initiativet, vilket är ett enormt infrastrukturprojekt som sträcker sig långt utanför Kinas gränser. En bieffekt av detta initiativ är att vi nu har möjlighet att transportera varor till/från Kina med hjälp av tågtransport. De senaste två åren har transportvolymerna som fraktas med hjälp av tåg ökat lavinartat och produkten är nu ett etablerat transportslag på den svenska marknaden.

Vi på Scandinavian Shipping and Logistics bjuder därför in till ett frukostseminarium den 17/10 där vi bl.a. kommer att ta en närmare titt på hur tågprodukten är uppbygg, hur den kan bidra till snabbare ledtider för svenska importörer/exportörer och dess funktionalitet.

Johan Ignell, Affärsutvecklare, kommer att tillsammans med Björn Eklund, grundare av Scandinavian Shipping & Logistics att bland annat tala om nedan under frukostmötet:
- Scandinavian Shipping and Logistics framtidsplaner och vision
- Bakgrunden till Belt and Road Initiativet
- Hur ser transportvägarna ut?
- Vad är kostnaden och ledtiden jämfört med båt- och flygtransport?