Invajo - Events tool

Informationsfrukost – ATA-carnét och eATA

Online
17 september 2021
08:30 - 09:30
Lägg i kalender
Arrangör
Östsvenska Handelskammaren
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
Online
Datum
17 september 2021
Tid
08:30 - 09:30

Informationsfrukost – ATA-carnét och eata.se

Varmt välkommen på informationsfrukost där vi berättar mer om vad en ATA-carnét är och presenterar implementeringen av den digitala varianten - eata.se!

Ska ditt företag visa produkter på nya marknader eller mässor? Kanske planerar ni att fotografera era nya produkter i ett annat land? Eller använda yrkesutrustning för jobb utanför EU, kanske i Norge eller Storbritannien? Då rekommenderar vi ATA-carnét!

En ATA-carnét är en förenklad tullhandling och fungerar som ett pass för dina varor. Det gäller vid temporär införsel i ett land utanför EU där handelsdokumentet gör det möjligt att tull- och momsfritt medföra utställningsmaterial, varuprover och yrkesutrustning till ett stort antal länder världen över. En ATA-carnet sparar därmed tid och pappersarbete, förenklar tullförfaranden och minskar företagskostnader.

I takt med digitaliseringens framfart blir även tullhandlingarna digitala! Den 4 oktober implementerar vi eata.se, en delvis digital variant av ATA-carnét. Ett nytt system med både enklare ansökningsförfarande och tydligare uppföljning av ATA-carnéten för dig som kund.

Detta riktar sig till dig som:
- redan idag använder dig av ATA-carnét när du reser ut i världen
- ännu inte upptäckt ATA-carnétens smidiga användningsområde
- inte ens hört talas om en ATA-carnét men reser ut i världen på mässor eller med yrkesutrustning

Datum: 17 september
Tid: 8.30 – 9.30
Plats: Välj om du vill delta digitalt eller fysiskt hos oss på Kammarforum i Norrköping. Om du deltar på plats bjuder vi på frukost!

Varmt välkommen!