Invajo - Events tool

Informationsfrukost – ATA-carnét och eATA

Kammarforum
Dalsgatan 13, Norrköping
Visa på karta
17 september 2021
08:30 - 09:30
Lägg i kalender
Arrangör
Östsvenska Handelskammaren
Boka/OSA
Plats
Kammarforum
Datum
17 september 2021
Tid
08:30 - 09:30

Informationsfrukost – ATA-carnét och eATA

Varmt välkommen på informationsfrukost där vi berättar mer om vad en ATA-carnét är och presenterar implementeringen av den digitala varianten - eATA!

Ska ditt företag visa produkter på nya marknader eller mässor? Kanske planerar ni att fotografera era nya produkter i ett annat land? Eller använda yrkesutrustning för jobb utanför EU, kanske i Norge eller Storbritannien? Då rekommenderar vi ATA-carnét!

En ATA-carnét är en förenklad tullhandling och fungerar som ett pass för dina varor. Det gäller vid temporär införsel i ett land utanför EU där handelsdokumentet gör det möjligt att tull- och momsfritt medföra utställningsmaterial, varuprover och yrkesutrustning till ett stort antal länder världen över. En ATA-carnet sparar därmed tid och pappersarbete, förenklar tullförfaranden och minskar företagskostnader.

I takt med digitaliseringens framfart blir även tullhandlingarna digitala! Den 4 oktober implementerar vi eATA, en delvis digital variant av ATA-carnét. Ett nytt system med både enklare ansökningsförfarande och tydligare uppföljning av ATA-carnéten för dig som kund.

Detta riktar sig till dig som:
- redan idag använder dig av ATA-carnét när du reser ut i världen
- ännu inte upptäckt ATA-carnétens smidiga användningsområde
- inte ens hört talas om en ATA-carnét men reser ut i världen på mässor eller med yrkesutrustning

Datum: 17 september
Tid: 8.30 – 9.30
Plats: Välj om du vill delta digitalt eller fysiskt hos oss på Kammarforum i Norrköping. Om du deltar på plats bjuder vi på frukost!

Varmt välkommen!

 

 

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
Fysiskt på plats
16 sep 2021 (12:00)
0
Deltar digitalt
0
Östsvenska Handelskammarens Service AB använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Östsvenska Handelskammarens Service AB. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Östsvenska Handelskammarens Service AB samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.