Invajo - Events tool
Plats
Restaurang CREO
Datum
6 september 2017
Tid
08:30 - 13:00

Sustainable TALKS 6 september 2017

VÄLKOMMEN TILL ETT SAMTAL OM VÅR GEMENSAMMA FRAMTID

Under träff nr 2 kommer vi fördjupa oss inom social hållbarhet. Vi kommer diskutera hur man kan använda samhällsutmaningar som drivkraft för innovation och tillväxt genom så kallade sociala innovationer.

Världen och Skåne står inför stora utmaningar som handlar om alltifrån klimat, urbanisering/växande städer, arbetslöshet till integration och en åldrande befolkning och allt fler företag och organisationer satsar för att vara med och lösa dessa utmaningar. Men ingen löser utmaningarna ensam och många företag och organisationer engagerar sig därför på nya sätt och i nya konstellationer. Det alla är överens om är att det krävs ett helt nytt sätt att tänka och agera och här är det som kallas social innovation en av nycklarna. Men vad är egentligen social innovation och vilken roll spelar social innovation i samhället idag? Vad finns det för konkreta exempel på social innovation och vad kan man göra i sin egen organisation för att vara en del av en hållbar samhällsutveckling?

Dagens gästföreläsare är Anna Landeborg från Mötesplats Social Innovation (MSI) och Ergin Özdemir som är socialentreprenör. Läs mer under fliken gäster.

Väl mött den 6 september 2017

OSA SENAST 29 AUGUSTI 2017

Sustainable TALKS är ett samarbete mellan Öresundskraft och IVL Svenska Miljöinstitutet.