Invajo - Events tool Get people together

Introduktion till italienska naturviner

Arrangör
Åsa Johansson & Markus Nilsson genom Esima Ab
Plats
Van der Nootska palatset
Datum
17 november 2020
Tid
18:30
Åldersgräns
20

VinNatur kommer till Stockholm

Är du nyfiken på italienska naturviner? Då ska du komma och möta Emma Bentley från den ledande italienska organisationen för naturviner, VinNatur. Det är en av världens mest välkända organisationer som certifierar naturviner.

Med sig till Sverige har Emma åtta viner från Italiens mest framstående naturvinsproducenter.

VinNatur leder seminariet och vill förmedla och upprepa sitt budskap att det inte räcker med att producera vin med minimal intervention. Att titta på naturvin på ett mer objektivt sätt kommer också att motbevisa det alltför vanligt förekommande antagandet att en uppenbar defekt skulle vara ett karaktärsdrag hos ett naturvin. Det går att göra riktigt bra naturviner som inte är defekta.

Men hur ser naturvinsproduktionen ut i de olika italienska regionerna? Krävs det verkligen ett regelverk även för naturviner? Hur arbetar VinNaturs medlemmar? Detta och mycket annat får vi veta under en spännande resa genom Italien i VinNaturs tecken.

Vikten av att skapa ett gemensamt regelverk även för naturviner är något man pratat om och diskuterat i åratal. Åsikterna är många. En del tycker att ett regelverk går emot naturvinsrörelsens filosofi. Andra tycker att det istället krävs för att konsumenterna inte ska bli lurade. VinNatur är övertygade om det sistnämnda.

Det finns flera olika organisationer i olika länder som samlar naturvinsproducenter med olika teorier och stadgar. Just VinNatur består av drygt tvåhundra producenter från nio länder. Efter långt arbete har man satt ihop ett regelverk för sina medlemmar som gäller från och med skörden 2017. Hela VinNaturs stadga går att läsa på www.vinnatur.org

Kvällens preliminära vinlista

Mousserande viner:
Casa Belfi "Anfora" NV Veneto 
Camillo Donati "Lambrusco" 2018 Emilia-Romagna 

Vita viner:
Masseria Starnali "Maresa" 2018 Campania 
Reyter "Pierrot" 2018 Alto Adige
La Biancara "Pico" 2017 Veneto

Röda viner:
Lamoresca "Frappato" Sicily 
La Borgatta "Dolcetto"  Piedmont 
Santa Maria / Marino Colleoni "Selvarella" Tuscany 

Vinprovningen anordnas av vinskribenten Åsa Johansson och sommelier Markus Nilsson och hålls på engelska. Åldersgränsen är 20 år.

Varmt välkommen!

Bokning
Pris (inkl. moms)
Antal
Introduktion till italienska naturviner
625.00 SEK
0
Totalt belopp:  0 kr (inkl.moms)
559001-5292 använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av 559001-5292. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, 559001-5292 samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.