Invajo - Events tool Get people together

Defekta viner för modiga vinprovare!

Arrangör
Åsa Johansson & Markus Nilsson genom Esima Ab
Plats
van der Nootska palatset
Datum
16 november 2020
Tid
18:30
Åldersgräns
20

Vill du vara med om en ovanlig vinprovning?

Då ska du komma och möta Emma Bentley från den ledande italienska organisationen för naturviner, VinNatur. Det är en av världens mest välkända organisationer som certifierar naturviner. Detta är en unik chans att få prova defekta viner under en och samma provning. Det är otroligt lärorikt att lära sig känna igen de mest vanliga defekterna i ett vin. Defekter som kan finnas i alla kategorier vin.

VinNatur leder seminariet och vill förmedla och upprepa sitt budskap att det inte räcker med att producera vin med minimal intervention. Att titta på defekter på ett mer objektivt sätt kommer också att motbevisa det alltför vanligt förekommande antagandet att en uppenbar defekt skulle vara ett karaktärsdrag hos ett naturvin. Men var går gränsen?

För att ta reda på det så har Emma tagit med sig sju viner från Italien som har manipulerats av tekniker på laboratoriet, Food Micro Team i Florens, så att de har blivit defekta.

Den här provningen faller någonstans mellan utbildning och provokation. Men det här är ett ypperligt tillfälle att prova viner med defekter som kan uppstå under all vinframställning. Var går din gräns? Vilka defekter känner du igen? Accepterar du fler defekter än du kanske trodde?

Vikten av att skapa ett gemensamt regelverk även för naturviner är något man pratat om i åratal. Det finns flera olika organisationer i olika länder som samlar naturvinsproducenter med olika teorier och stadgar. En organisation som arbetar för detta är just VinNatur, som består av drygt tvåhundra producenter från nio länder. Efter långt arbete har man satt ihop ett regelverk för sina medlemmar som gäller från och med skörden 2017. Hela VinNaturs stadga går att läsa på www.vinnatur.org

Detta är ett sällsynt tillfälle att få smaka på viner där olika bakterier ställt till problem och vi hoppas att du är modig nog att testa var din gräns går.

Vinprovningen anordnas av vinskribenten Åsa Johansson och sommelier Markus Nilsson och hålls på engelska.

Varmt välkommen!

Bokning
Pris (inkl. moms)
Antal
Defekta vinet för modiga vinprovare
695.00 SEK
0
Totalt belopp:  0 kr (inkl.moms)
559001-5292 använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av 559001-5292. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, 559001-5292 samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.