Senaste nytt

Om du tar betalt för biljetter, bokningar eller tjänster via din bokningssida kan du nu välja om priserna ska visas inklusive eller exklusive moms. Bra för dig som främst vänder dig till företag. På bilden nedan så ser du var denna inställningen görs, ett enkelt knapptryck!

 

ska%cc%88rmavbild-2018-03-14-kl-11-48-57

 

På bokningssidan syns det tydligt att priset du visar är just exklusive moms:

ska%cc%88rmavbild-2018-03-14-kl-11-45-34

 

 

 

 

 

Blogg
Matilda Bäckström jobbar som Projektledare på Bonnier Magazines and Brands och har stort inflytande i deras nya koncept. Hon har ett finger med i spelet för att stärka varumärken och ta fram nya koncept, såsom GrowU. Vi har pratat med Matilda och fått koll på hur jobbet bakom användningen av Invajo ser ut och tagit del av hennes expertis.

 

För dom som inte har superkoll på vad ’Bonnier Magazines and brands’ är, förklara lite kort:

Bonnier Magazines & Brands har ca 50 starka titlar, bland annat livsstilsmagasin som Damernas värld, amelia, ToppHälsa och Sköna hem, samt specialtidningar och digitala produkter. Bonnier Magazines & Brands har även en omfattande verksamhet gällande läsarresor, event och kurser. Under 2018 planerar Bonnier Magazines & Brands att göra mer än 250 liveupplevelser tillsammans med våra kunder, varumärken, influencers och partners.

Berätta lite om dig själv och din roll:

Jag heter Matilda Bäckström, 26 år och kommer från Stockholm. Idag jobbar jag som Projektledare för våra kurser i ett helt nytt affärsområde – GrowU.

GrowU är ett affärsområde för tillväxtaffärer där vi erbjuder produkter och tjänster runt våra starka varumärken, som exempelvis resor, event och kurser. I höstas lanserade vi exempelvis Sveriges första mode- och skönhetsfestival, Stockholm Fashion and Beauty Day.

 Jag har en bakgrund inom mode, inredning och även ett stort intresse för träning och hälsa. Därför passar den här rollen mig väldigt bra då jag dagligen jobbar med mina intressen. Allt från kurser inom mode, till träning till Allt i Hemmets populära kurser. Det jag uppskattar med den här rollen är att ingen dag är den andra lik, vilket gör att arbetet blir varierande och utvecklande.

Som projektledare för event så är det många bollar i luften samtidigt, hur hanterar du det?

Allt handlar om bra struktur, framförhållning och ett bra team runt omkring sig!

Hur använder du Invajo?

För att hålla ordning och reda bland bokningar på våra olika kurser på ett enkelt sätt.

Ni har många olika väldigt roliga event och samarbeten, berätta lite om kommande händelser

 Vi har alltid många spännande projekt på gång! Vi är en enhet som provar mycket nytt vilket innebär att det alltid är något på gång. Just nu har vi lanserat Lantlivs kurs i samarbete med Zetas Trädgård, första datumet sålde slut på 3 dagar och idag öppnades bokningen för ett nytt datum. Den 24–25 mars är det dags för Sveriges enda riktiga bakmässa Alla älskar Hembakat. En helg med aktiviteter, rolig shopping och inspirerande föreläsningar.

Vad är er take på ett lyckad kurs och vad krävs för att komma dit?

Det som krävs för att det ska bli en lyckad kurs är att man redan innan har läst av marknaden och förstår vad kunden vill ha, på så sätt kan vi leverera kurser ifrån kundens önskemål. Det som även är viktigt är att ha ett bra team runt omkring sig! 🙂

Hur når ni ut till rätt målgrupp inför ert event?

När vi jobbar med kurser, event och resor så är det magasinet som är avsändaren. Så vi tillämpar alltid rätt event, kurs alt resa på rätt magasin för att nå ut till rätt målgrupp.

Blogg

ska%cc%88rmavbild-2017-12-06-kl-12-28-21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi på Bisfront är ett konsultbolag vars verksamhet är uppdelad i två ben. Det ena benet är rekryteringar där vi de senaste åren utvecklat en helt ny metod för hur man på mest effektiva sätt rekryterar personal och skapar förutsättningar för tillväxt. Det andra benet som har varit med oss sedan start men som de senaste två åren upplevt en kraftig förnyelse, både vad gäller metod och inriktning, är så klart vårt försäljningsben. I detta, senare nämnda, ben hjälper vi våra kunder att effektivisera säljprocessen och skapa rätt förutsättningar för en ökad försäljning. En del av detta är seminarium och event.

 

Två saker som framstår som tämligen svårt vid just planering och genomförande av denna typ av aktivitet är:

1. Målgruppen. Vilka utgör de facto en relevant målgrupp och hur skapar vi intresse och engagemang inom denna gruppen? Selektering och eftertanke är vitala delar i detta arbete för att er ROI skall bli så god som möjligt.
2. Att se till att folk dyker upp. Det är ibland lätt att tacka ja till att delta i olika evenemang, tyvärr är det lika lätt att glömma eller prioritera bort senare.

Dessa saker är vi på Bisfront väldigt bekanta med och har i flera år försökt råda bot på, vilket vi så långt har lyckats bra med. Sedan hösten 2017 har vi dock genom samarbete med Invajo lyckats kombinera deras system och uppföljning med vår säljkunskap vilket har skapat ett stort mervärde för våra kunder. Kombinationen av resurskonsulter och ett robust system som förenklar deras vardag har visat sig vara mycket framgångsrikt.

Vi märker att många företag kommer till oss för hjälp, inte första gången man skall hålla seminarium utan ofta därefter då man märker att det inte gick att bara skicka ut inbjudningar och förvänta sig att intressenter dyker upp. För det första så är mailutskick trubbigt och man kan inte garantera att de där prioriterade prospectsen tackar ja, tyvärr kan man heller inte till fullo lita på att de som tackar ja faktiskt kommer heller. Vi på Bisfront har klassiskt sätt kunnat förbättra denna statistiken avsevärt. Sedan vi startade upp tillsammans med Invajo, där vi samkör våra kunder och kombinerar våra insatser, har vi sett ytterligare stora förbättringar i statistiken och våra kunders ROI har kunnat skjuta i höjden.

Vårt arbete slutar dock inte bara för att seminariet är genomfört, det är nu alla vi säljare vet att det verkliga arbetet börjar. Ett seminarium i sig har inget värde om vi inte kan konvertera detta till faktiska SQL:er (Sales Qualified Leads). Det är denna del av deltagarna där vi identifierar de verkliga behoven och affärspotentialen.

För att avsluta vill jag dela med mig av några handfasta tips för hur ni lyckas med era evenemang.

  1. Använd inte hagelgevärsmetoden, precisera er målgrupp och ställ er själv frågan ”varför skulle dessa företag vara intresserade av vad jag erbjuder”. Kliv ur er egen roll, ställ er i kundens skor.
  2. Tänk till kring er kommunikation, vem är mottagaren. Vad är deras funktion i deras bolag? Vilka problem möter de dagligen? Vilka incitament är det som mest tilltalar dem? Försäljningschefen vill ha bättre kvalificerade leads och vill sälja mer, ekonomichefen vill sänka kostnaderna. Ta er en ordentlig funderare kring avgränsning i fråga om bolagstyp. Använd inte bara bransch som avgränsare utan även storlek och beskaffenhet – dessa kan ibland vara mycket mer betydande. En liten IT-firma har i många fall mycket mer gemensamt med en mindre advokatbyrå än jättarna inom sin egen bransch.
  3. Planera, projektera och strukturera er ”reach out”. Hur mailar vi? Ringer vi? Hur följer vi upp? Använd flera olika kanaler, och välj vilka prospekts ni primärt bearbetar i vilken kanal.
  4. Använd Invajo! Då missar ni inte uppföljning och ni presenterar en struktur för era presumtiva kunder.
  5. Följ upp eventet! Gör inte som så många andra och sitt och vänta på att folk hör av sig, ta tag i taktpinnen och hör av er till dem. Gör det personligt, slå dem en signal! Glöm inte att planera tiden för detta, det tar mycket längre tid än ni tror

Dessa punkter känns säkert helt självklara för de allra flesta, men vi på Bisfront vet efter tolv år på marknaden att detta nästan alltid missas eller faller mellan stolarna. Vill ni ha hjälp med ett upplägg, hör av er till oss!

Blogg
2017-12-06

Tips och trix!

Hur får du ut det mesta av Invajo? Vad har du missat? Vad är lätt att glömma? Emma Bertilsson, Invajos super user hjälper våra abonnemangskunder varje dag och kan därför Invajo så gott som utantill. Även om du är en van eller en helt ny användare så är det bra med en uppfräschning och lite tips. Här är några av de bästa tipsen:

 

  • SAVE THE DATE! 

Även om du inte riktigt är klar med alla detaljer, platsen för ditt event eller utförande så är tajming allt! Att skicka ut en save the date med en bra copy kan göra stor skillnad för hur många som faktiskt dyker upp på ditt event. I Invajo så kan du enkelt använda ett och samma event som både save the date och sedan som ett ”skarpt” event och en inbjudan.

Inställningarna för detta hittar du under ”Eventuppgifter” och där klickar du först i ”save the date” och gör ditt första utskick. I en save the date finns inga bokningsalternativ att boka utan enbart en möjlighet att lägga in datum och tid i sin kalender. När det väl är dags och lokalen är bokad, föreläsaren klar och maten fixad så klickar du i ”kostnadsfritt event” eller om du vill ta in en betalning ”betalevent”. Kolla genom dina inställningar en gång till, komplettera din gästlista och skicka ut till dina längtande gäster!

 

  • Automatiska påminnelser

Att påminna dina gäster om att boka in sig på ditt event är enkelt gjort och kan göra stor skillnad för mängden bokningar. Ungefär en tredjedel av alla bokningar som görs i Invajo genereras av automatiska påminnelser. För dig som har ett abonnemang så har du alltid möjlighet att skicka ut automatiska påminnelser till dom som ännu inte har bokat. Är du en av våra gratisanvändare så kan du skicka ut detta till dina gäster till en kostnad baserad på hur många inbjudningar du har skickat. Så glöm inte att påminna, det gör du under ”Påminnelser och SMS”.

 

  • Testa dig fram

Mitt allra vanligaste och bästa råd till våra användare är ”learning by doing”! Skapa ett event som du har som ett test-event och prova dig fram och lär dig allt eftersom. Genom att göra mail- och SMS-utskick, bjuda in dig själv, skicka en save the date och prova att göra en bokning åt dig själv så kan du lätt undvika vanliga fällor. Du känner dig tryggare i plattformen och kan göra ditt skarpa utskick med ro.

Har du dåligt med tid eller är du helt enkelt bättre på att styra upp eventet på plats och själva planeringen? Anlita oss för att bygga din bokningsida efter dina önskemål och preferenser! Maila oss då på support@invajo.com för prisuppgift och upplägg!

 

Lycka till!

 

Blogg

1. Hur går det för er?

– Tack bara bra, peppar peppar… Vi har ett tajt tidsschema, men taktar på helt enligt planen som innebär att vi rullar ut första delen av nya Invajo i början av nästa år.

2. ”Första delen” av nya Invajo, vad betyder det?

– Det betyder att vi i den första releasen i huvudsak kommer att ha med all den funktionalitet som vi har idag, men i en smartare och mer lustfylld förpackning. Sedan kommer vi i snabb takt addera helt ny funktionalitet och även erbjuda möjligheten att integrera mot oss via vårt API, som vi bygger i en så kallad ”Open API standard”.

3. ”Framtidens eventverktyg”, hur kaxig får man vara egentligen? 

– Väldigt kaxig! Jag är superstolt över den nya produkt som håller på att växa fram just nu. Vi kommer att ha så mycket mer teknisk smarthet ”under huven”, vilket ger oss en stor flexibilitet att möta marknadens behov både på kort och lång sikt. Det är nu vi sätter grunden för en innovativ produktutveckling, som vi ser fram emot att kicka igång under nästa år.

Blogg

image-4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Invajo värvar internetveteranen Erik Wikström till rollen som styrelseordförande.

Invajo befinner sig i en expansiv fas inom såväl kundanskaffning som produktutveckling, samtidigt som organisationen växer snabbt. I samband med detta pågår byggandet av en stark styrelse, där Erik Wikström är den första rekryteringen.

Erik Wikström har tidigare jobbat inom Kinnevik och har därefter grundat tjänster som Icon Medialab, Speed Ventures, Magine och Fitness Collection. Idag är Erik Wikström partner på den digitala innovationsbyrån Result, som bland annat driver entreprenörshuset Epicenter och eventet SIME, samtidigt som han ingår i blodanalysbolaget Werlabs styrelse.

– Erik har en gedigen digital erfarenhet från entreprenörsdrivna tillväxtbolag. Han har dessutom hög kompetens inom finansiering och digital innovation vilket är av stort värde med tanke på det skede vi befinner oss i, säger Invajos VD och grundare Fredrik Berglund.

Erik Wikström tillträder rollen per omgående.

Blogg
2017-11-08

Invajo 2.0

ska%cc%88rmavbild-2017-11-08-kl-13-23-34

 

 

 

 

 

 

 

 

Berätta, varför skapas en ny version av Invajo?

Det enkla svaret är att vi måste. Alla bolag och tjänster måste löpande utvecklas och förbättras, vilket förmodligen är extra viktigt för digitala tjänster där marknaden är extremt snabbrörlig.

Detta ”måste” är dock väldigt relaterat till vi har rätt höga ambitioner med Invajo och för att klara av det rent tekniskt så vill vi så tidigt som möjligt ha teknisk arkitektur som går hand i hand med våra ambitioner.

 

Ok, vilka är ambitionerna?

Vi skall erbjuda våra användare den mest lustfyllda och lättanvända upplevelsen för hantering av bokningar och deltagare i världen. Genom det så kommer vi löpande förtjäna våra användare och vår existens. Genom det så växer vi.

Vi skall alltid leverera en upplevelse som gör att den som genomfört ett event genom Invajo, även vill skapa sitt nästa.

 

Hur kommer en användare av Invajo idag märka av förändringen?

Ja, den kommer ju knappast gå att undvika. Även om allt är nytt så kommer man dock känna igen sig. För att sammanfatta några delar så kommer vi samtidigt lansera en helt ny ”brand identity”, dvs. färg, form och tonalitet kommer vara helt nytt. Vidare får eventskapare en helt ny flexibilitet i hur en bokningssida ser ut, och hur den skapas. Så själva skapandeprocessen av ett event/bokningssida blir ny. Den kommer förhoppningsvis upplevas väldigt intuitiv och enkel.

På en mer teknisk nivå så sker även stora förändringar, bland annat så kommer plattformen vara byggd på ett sätt som underlättar olika typer av integrationer och samarbeten.

 

Slutligen, den kanske givna frågan – när kommer nästa version att gå live?

Här skulle jag gärna nu kunna vara väldigt överoptimistisk och exakt. Men jag vill inte göra mig ovän med min kollega och produktchef Anna Kult. När jag gasar så bromsar hon. Så låt mig återkomma med exakt svar inom kort. Till dess får jag vara tråkig och nöja mig med löftet ”tidigt på nya året”.

Blogg